Skip to main content

Ο ελληνικός λαός δεν θα αντέξει άλλα σκληρά μέτρα, ξεκαθάρισε ο Σαμαράς

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξερχόμενος από τη Σύνοδο του ΕΛΚ τόνισε ότι έδωσε τη μάχη για τη μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας τη στιγμή που η Ελλάδα παλεύει για μέτρα ανάσας.
Την αντίθεσή του με την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο σχέδιο οικονομικής στήριξης που ενδεχομένως χρειαστεί η Ελλάδα εξέφρασε ξεκάθαρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που συνεδρίασαν σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος από τη Σύνοδο του ΕΛΚ τόνισε ότι έδωσε τη μάχη για τη μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας τη στιγμή που η Ελλάδα παλεύει για μέτρα ανάσας για την τόνωση της οικονομίας. «Ως πολιτικός τους είπα ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει άλλα σκληρά μέτρα. Ως οικονομολόγος τους είπα ότι είμαστε σε ένα φαύλο κύκλο της ύφεσης. Πάντα θα χρειάζονται νέα μέτρα για να πετύχουμε τους στόχους. Ως ευρωπαίος τους είπα ξεκάθαρα ότι είμαι κατά της λύσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς στους δημοσιογράφους τονίζοντας ωστόσο ότι η πλειοψηφία των ηγετών του ΕΛΚ ήταν υπέρ της εμπλοκής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέληξε λέγοντας ότι θα είναι σε θέση να κάνει νέο σχόλιο όταν ληφθεί η απόφαση.