Skip to main content

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ και τα κόμματα καταδίκασαν τις επιθέσεις στην Άγκυρα

Μηνύματα καταδίκης των φονικών επιθέσεων κατά ειρηνικών διαδηλωτών, στην Άγκυρα, έστειλαν ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα.

Την καταδίκη του εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τις πολύνεκρες επιθέσεις σε συγκέντρωση στην Άγκυρα, στην οποία έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 86 άτομα, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση..

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συνομίλησε με τον Τούρκο υπηρεσιακό υπουργό Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου, στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

"Καταδικάζουμε απερίφραστα τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί στην Άγκυρα» αναφέρει η Αθήνα.

"Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αθώων θυμάτων", καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη το μεσημέρι του Σαββάτου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης, ενώ το κόμμα κάλεσε σε συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της, ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η σημερινή απάνθρωπη, δολοφονική τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα προκαλεί αποτροπιασμό αλλά και μεγάλη ανησυχία για τα πραγματικά κίνητρα και τους στόχους της.

"Την καταδικάζουμε με όλη μας τη δύναμη. Εκφράζουμε ταυτόχρονα προς τις οικογένειες των δεκάδων θυμάτων και την τουρκική κυβέρνηση τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια καθώς και την αλληλεγγύη μας στους εκατοντάδες τραυματίες".

Το ΚΚΕ επίσης καταδίκασε τις επιθέσεις και " εκφράζει την αλληλεγγύη του με την εργατική τάξη, το λαό της Τουρκίας, τις οικογένειες των θυμάτων. Οι εξελίξεις επιβάλλουν να δυναμώσει η ετοιμότητα και η κοινή δράση των λαών της περιοχής κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστών."