Skip to main content

Ο Eclipse Cross της Mitsubishi απέσπασε 5 αστέρια από το EURO NCAP

Tο νέο Eclipse Cross SUV Coupe πέρασε το τεστ ασφάλειας του 2017 Euro NCAP με κορυφαία επίδοση που του εξασφάλισε πέντε αστέρια

του Νίκου Χριστόπουλου

Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) ανακοίνωσε ότι το νέο Eclipse Cross SUV Coupe πέρασε το τεστ ασφάλειας του 2017 Euro NCAP με κορυφαία επίδοση που του εξασφάλισε πέντε αστέρια.

Με την ασφάλεια να αποτελεί ένα από τα ισχυρά ατού  του, το Eclipse Cross συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία των ‘Small Off-roader’, με σκορ 97% για την Προστασία Ενηλίκων Επιβατών και 80% για την Προστασία των Πεζών.

Επιπλέον, το σύστημα ‘Forward Collision Mitigation’ του νέου SUV Coupe έδειξε τις άριστες δυνατότητές του στην αποφυγή ή μείωση των επιπτώσεων μιας σύγκρουσης σε όλα τα σενάρια δοκιμών και με όλες τις ταχύτητες.

Συνολικά, το Eclipse Cross βαθμολογήθηκε με άριστα σε πολλές από τις δοκιμές του Euro NCAP, εξασφαλίζοντας μία κορυφαία συνολική επίδοση και πεντάστερη κατάταξη.

Το πρώτο μιας νέας γενιάς οχημάτων της Mitsubishi Motors, το Eclipse Cross συνδυάζει σύγχρονη εμφάνιση με την διάσημη πλέον τεχνογνωσία της εταιρίας στους τομείς SUV & 4WD. Η MMC ξεκίνησε  την αποστολή του νέου Eclipse Cross compact SUV στην Ευρώπη, στις 3 Οκτωβρίου 2017. Θα διατίθεται τελικά σε περίπου 80 αγορές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, Β. Αμερικής και Ιαπωνίας. Περίπου 50.000 μονάδες προγραμματίζεται να διατεθούν προς πώληση κατά τη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους (Λήξη 30 Μαρτίου, 2018).

Σε συνεργασία με το GOnews