Skip to main content

Ο Στυλιανίδης ο άνθρωπος του Μεϊμαράκη στη Βόρεια Ελλάδα

Ο πρώην υπουργός αναλαμβάνει να τρέξει την καμπάνια του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ. Τα προγράμματα των υποψηφίων. Περιοδείες ξεκινά ο Τζιτζικώστας.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναμένεται να είναι ο άνθρωπος που θα τρέξει την εκστρατεία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Βόρεια Ελλάδα, κάτι μάλλον αναμενόμενο, καθώς ο πρώην υπουργός και επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία, αναμένεται εφόσον ο κ. Μεϊμαράκης εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος να έχει και αυξημένο ρόλο στον κομματικό μηχανισμό.

Από πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, προκύπτει ότι ο κ. Στυλιανίδης μπορεί να είναι ο επόμενος γραμματέας του κόμματος, στη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Παπαμιμίκου, οι σχέσεις του οποίου με τον κ. Μεϊμαράκη δεν είναι πλέον οι καλύτερες δυνατές...

Το ενδεχόμενο αυτό άλλωστε προκύπτει κι από δηλώσεις που έκανε πριν από λίγες μέρες ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος είναι στενός φίλος του κ. Μεϊμαράκη.

Το ενδιαφέρον πάντως όλων στη ΝΔ είναι στην οριστική απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για τον τρόπο και το χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, που φαίνεται να πηγαίνουν προς το τέλος του Νοεμβρίου.

Η απόφαση φημολογείται ότι θα ανακοινωθεί απόψε, χωρίς ωστόσο να είναι δεδομένο.

Οι υποψήφιοι κατά τα άλλα ξεκινούν ήδη τις περιοδείες τους και αναμένουν τις οριστικές αποφάσεις της ΚΕΦΕ, προκειμένου να προσαρμόσουν αναλόγως και το πρόγραμμά τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην Κύπρο, ο Άδωνις Γεωργιάδης ετοιμάζει την επίσκεψή του στις Σκουριές και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ασχολείται με το κοινοβουλευτικό έργο.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας συναντάται απόψε στις 19.30' με φίλους και εθελοντές στο άνοιγμα των γραφείων του στην Αθήνα (Πανεπιστημίου 39, τρίτος όροφος). Αναμένεται να κάνει μια σύντομη δήλωση, η οποία πάντως θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, θετικά μηνύματα και θα σηματοδοτεί την έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας του.

Για αύριο έχει προγραμματίσει επίσκεψη στο νομό Αχαΐας (Αίγιο και Πάτρα), ενώ θα κάνει την κεντρική ομιλία του στο ξενοδοχείο «Αστέρας» της Πάτρας, στις 19.30'.

Το Σαββατοκύριακο ο κ. Τζιτζικώστας θα περιοδεύσει στους νομούς Ημαθίας (Σάββατο) και Πέλλας (Κυριακή). Νωρίς το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να πάει από τα γραφεία που άνοιξε για την προεκλογική περίοδο στην Τσιμισκή 38, όπου θα συναντηθεί με μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ από τη Βόρεια Ελλάδα και τα στελέχη της περιφερειακής παράταξής του «Αλληλεγγύη».

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του το μεσημέρι θα κάνει μια βόλτα στην αγορά της Νάουσας (παζάρι), θα ακολουθήσει επίσκεψη στο δημαρχείο της Νάουσας και ακολούθως θα μεταβεί στη Βέροια, όπου θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ημαθίας, ενώ το βράδυ στις 20.00' θα έχει την κεντρική ομιλία του στο ξενοδοχείο «Αιγές». Το πρόγραμμα της Πέλλας είναι υπό διαμόρφωση, αλλά πληροφορούμαστε ότι η κεντρική ομιλία θα είναι στα Γιαννιτσά.