Skip to main content

Ο διπλός αγώνας του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης

Στην κόψη του ξυραφιού κινείται κυριολεκτικά πλέον η ελληνική κυβέρνηση, αναφορικά με τη διαπραγμάτευση που εξελίσσεται με τους δανειστές της χώρας.

Στην κόψη του ξυραφιού κινείται κυριολεκτικά πλέον η ελληνική κυβέρνηση, αναφορικά με τη διαπραγμάτευση που εξελίσσεται με τους δανειστές της χώρας. Οι πληροφορίες από το εσωτερικό της, αλλά και από το εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) της αναφέρουν ότι η ομάδα των βουλευτών, αλλά και των υπουργών που αντιτείθενται πλέον στην υπογραφή συμφωνίας με τους εταίρους, έστω και μέσω επέκτασης του υφισταμενου προγράμματος, αυξάνει από μέρα σε μέρα, εντυπωσιακά.

Η Voria.gr έγραφε μόλις πριν από δύο μέρες για την ιδιότυπη πολιτική απομόνωση, στην οποία έχει περιέλθει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει μεν καλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση που εξελίσσεται αλλά πέραν τούτου δεν έχει αναλάβει καμία άλλη ουσιαστική δράση για να αντιμετωπίσει το συνεχώς διογκούμενο κύμα διαφωνίας στην προσδωκόμενη συμφωνία.

Ο πρωθυπουργός, ακόμα και τώρα, επιμένει να προσδοκά σε μια πολιτική λύση με τους δανειστές, αν και οι τελευταίοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα προηγηθεί η τεχνική λύση και θα ακολουθήσει η πολιτική επικύρωση. Για τον κ. Τσίπρα, όμως, αυτή η πραγματικότητα είναι σκληρή και δύσκολα αποδεκτή. Γι' αυτό κι επιχείρησε τον ελιγμό με το αίτημα για την εννιάμηνη παράταση της συμφωνίας που "τρέχει". Το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την αποστολή της «διορθωτικής» του πρότασης, υποστηρίζει ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του και θεωρεί ότι οι δανειστές θα πρέπει να κάνουν δεκτό το αίτημα και να υπογράψουν συμφωνία.


Το ζητούμενο ωστόσο είναι αν αυτό το αίτημα θα κάνει και το απαραίτητο "γκελ" στο εσωτερικό της ΚΟ του κόμματος τους.