Skip to main content

Ο δημιουργός της γοργόνας στις Καβουρότρυπες κατέστρεψε το έργο του!

Ο δημιουργός της διάσημης πετρωμένης Γοργόνας στις Καβουρότρυπες πήρε τα εργαλεία του και κατέστρεψε του που αποτελεί το σήμα-κατατεθέν της παραλίας.

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο δημιουργός της διάσημης πετρωμένης Γοργόνας στο Πορτοκάλι στις Καβουρότρυπες, της Σιθωνίας, Καρυπίδης Διονύσιος πήρε τα εργαλεία του και κατέστρεψε το έργο που κατασκεύασε το 1997.

Και αυτό γιατί στον κ. Καρυπίδη επιβλήθηκε πρόστιμο 531 ευρώ, επειδή φέρεται να «κατέστρεψε φυσικό τοπίο» με την κατασκευή της γοργόνας, που βέβαια στην πραγματικότητα έχει προσδώσει ένα ιδιαίτερο και μοναδικό χαρακτηριστικό στην παραλία,  που είναι μία από τις ομορφότερες της Ελλάδας. Ο κ. Καρυπίδης είχε στείλει επιστολή στον Δήμαρχο Σιθωνίας Γιάννη Τζίτζιο στις 3 Μαρτίου 2014 προειδοποιώντας ότι από τη στιγμή που ο δήμος επιμένει στην είσπραξη του προστίμου, αυτός θα προχωρούσε στην καταστροφή της γοργόνας, κάτι που έκανε την περασμένη  Παρασκευή.

Πάντως, όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ στη συνέχεια και σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr o δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος, το πρόστιμο δεν επιβλήθηκε για στον κ. Καρυπίδη για την κατασκευή της γοργόνας, αλλά λόγω παράνομης κατασκήνωσης στις Καβουρότρυπες.

Σημειώνεται ότι χαρακτηριστικό της παραλίας είναι και η ύπαρξη και γυμνιστών, κυρίως στο συγκεκριμενο σημείο της κατεστραμένης πλέον γοργόνας.

 

Η επιστολή του κ. Καρυπίδη στον δήμαρχο Σιθωνίας, όπως τη δημοσιεύει το sithonianews.blogspot.gr.

Φωτογραφία: George Mpillis