Skip to main content

Ο Χρήστος Μέτιος θα είναι ο νέος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ

Ο 48χρονος αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, επικράτησε του αντιπάλου του Κώστα Ζαγναφέρη, και θα αντικαταστήσει τον εκλιπόντα περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος εξελέγη νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στη θέση του εκλιπόντα Γιώργου Παυλίδη.

Ο κ. Μέτιος που στον α΄γύρο είχε έρθει πρώτος μακράν του δεύτερου επικράτησε του αντιπάλου του Κώστα Ζαγναφέρη με ψήφους 20 έναντι 16.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο κ. Μέτιος τόνισε ότι θα υπηρετήσει με πνεύμα ενότητας και συνέπειας τις αρχές του εκλιπόντος εκλεγμένου περιφερειάρχη, Γιώργου Παυλίδη, σε μία δύσκολη στιγμή για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στη χώρα μας. Ο ίδιος δήλωσε ότι η διοίκησή του θα είναι συνεκτική, θα λειτουργεί εφεξής περισσότερο συλλογικά και ότι θα έχουν ρόλο όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο νέος περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος είναι 48 χρονών, μαθηματικός στο επάγγελμα ενώ διετέλεσε για πολλά χρόνια δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος με τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις της Ν.Δ. στην Κομοτηνή και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στις τελευταίες εκλογές εξελέγη αντιπεριφερειαρχης Ροδόπης με τον συνδυασμό Περιφερειακή Αναγέννηση του Γιώργου Παυλίδη. Στις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης προέδρου στη Ν.Δ. υποστήριξε σθεναρά την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και θεωρείται εκ των στενών συνεργατών του αρχηγού της Ν.Δ. στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση.