Skip to main content

Ο Χρήστος Δουίτσης νέος συντονιστής στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Ο κ. Δουίτσης, που πρόσκειται στους «ενωτικούς» θα είναι όπως όλα δείχνουν η μοναδική υποψηφιότητα για τη θέση του συντονιστή.

Του Νίκου Ηλιάδη

Ο Χρήστος Δουίτσης, απερχόμενος αναπληρωτής συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ (αριστερά στην κεντρική φωτογραφία), θα είναι όπως όλα δείχνουν ο επόμενος συντονιστής της οργάνωσης. Αυτό προκύπτει από τους εσωκομματικούς συσχετισμούς οι οποίοι προέκυψαν κατά τη χθεσινή διαδικασία ανάδειξης της νέας 35μελους Ν.Ε.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ η χθεσινή κάλπη ανέδειξε κυρίαρχη δύναμη τους προσκείμενους στην «Ενωτική Κίνηση» οι οποίοι κινούνται περί τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ενώ εμφανώς μειωμένη εκπροσώπηση έχουν οι «53+». Ειδικότερα, σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις οι “ενωτικοί” φέρεται να ελέγχουν τουλάχιστον 20 με 22 (Αμπατζάς, Ανανιάδης, Δαούλη, Δουίτσης, Ζησάκος, Θωμά, Ιωάννου, Ιεραπετριτάκη, Κογιάννης, Κρεστενίτης, Κωτίδης, Λαδά, Μητιντζής, Μπαλτάς, Παπαδοπούλου, Ρογδάκη, Σκέντος, Τοπαλίδου, Χαρίσης, Χατζηγεωργίου Ελ., Χατζηγεωργίου Γ. κ.ά.), από τα συνολικά 35 μέλη της νέας Ν.Ε. Αντιθέτως, στους «53+» πρόσκεινται περί τα οκτώ μέλη (Οικονόμου, Κερσανίδης, Λαδά κ.ά.), τρεις με τέσσερις πρόσκεινται στην “Πλατφόρμα” ενώ οι υπόλοιποι δεν έχουν σαφή ένταξη σε κάποια από τις εσωκομματικές πτέρυγες.

Δεδομένων αυτών των συσχετισμών ο κ. Δουίτσης, ο οποίος πρόσκειται στους «ενωτικούς» θα είναι όπως όλα δείχνουν η μοναδική υποψηφιότητα για τη θέση του συντονιστή. Ο έτερος ενδιαφερόμενος, Μίλτος Οικονόμου (δεξιά στη φωτογραφία) ο οποίος ανήκει στους “53+” θα διεκδικήσει πιθανότατα τη θέση του αναπληρωτή συντονιστή. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr η εκλογή του συντονιστή και του αναπληρωτή του θα γίνει σε κλίμα ομοφωνίας, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί πριν από δύο χρόνια όταν έπειτα από αλλεπάλληλες άκαρπες ψηφοφορίες χρειάστηκε να υπάρξει παρέμβαση της Κουμουνδούρου για να οριστεί συντονιστής ο Δημήτρης Δημητριάδης. Η εκλογή του συντονιστή θα γίνει αύριο, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, ενώ του αναπληρωτή συντονιστή και των μελών της γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής την άλλη εβδομάδα.

Στη νέα Ν.Ε. (εδώ όλα τα ονόματα) εξελέγησαν και ορισμένοι εκ των κρατικών αξιωματούχων όπως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Σάββας Παναγιωτίδης, ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ Κώστας Αμπατζάς και ο πρώην πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και νυν αντιπρόεδρος του ΟΛΘ Α.Ε. Δημήτρης Ρούτος.