Skip to main content

Ο Βενιζέλος, ο σύντροφος Γκάμπριελ και οι γερμανικές μίζες

Τι δεν(;) πέρασε από το μυαλό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην κριτική που άσκησε στον σύντροφό του, επικεφαλής των Γερμανών σοσιαλιστών.

Θύμωσε ο Ευ. Βενιζέλος με τον Γερμανό σύντροφό του (πρόεδρο των Γερμανών Σοσιαλιστών - SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ -επειδή δεν αποκλείει την ΔΗΜΑΡ;- με αφορμή τις δηλώσεις του ότι η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη με παραποιημένα στοιχεία, και του είπε ότι υπάρχει «μια γερμανική εταιρεία πίσω από κάθε σκάνδαλο στην Ελλάδα».

Πρώτον: Υπάρχει Έλληνας που πιστεύει ότι τα στοιχεία με το οποία μπήκαμε στην ΟΝΕ δεν ήταν παραποιημένα; Τι λάθος είπε ο Γερμανός; Ποιος λησμόνησε την «δημιουργική λογιστική» του Χριστοδουλάκη; Ας αφήσουμε τις υποκρισίες. Κάναμε τις μαϊμουνιές, εν γνώσει όμως των Ευρωπαίων που ήθελαν χώρες στην ΟΝΕ για να περπατήσει το ευρώ, και τώρα παριστάνουμε τις μωρές παρθένες.

Δεύτερον: Πράγματι, όλα τα σκάνδαλα -πλην ενός που αφορά εξοπλισμό από την Ρωσία- έχουν γερμανική σφραγίδα. Και είναι έξι, αυτά που δημοσιοποιήθηκαν, αλλά αν θελήσουν οι πολιτικοί να βάλουν χέρι και σε «εθνικούς προμηθευτές» -που δεν βάζουν επειδή είναι και χρηματοδότες των περισσοτέρων κομμάτων- θα βρουν και άλλα.

Όμως, αυτό σημαίνει πως μόνον οι γερμανικές εταιρίες είναι «γενναιόδωρες» προς μεσάζοντες; Οι αγορές από αμερικανικές εταιρίες έγιναν με πλήρη διαφάνεια; Δεν πέρασε από το μυαλό του Ευάγγελου -ή δεν θέλει να κολυμπήσει σε βαθειά νερά- ότι οι αποκαλύψεις για τις γερμανικές εταιρίες εντάσσονται στον αμερικανο-γερμανικό πόλεμο;

Δεν μπορεί ο Βενιζέλος να αγνοεί -αφού γνωρίζω εγώ- τους λόγους για τους οποίους ήρθε εδώ το FBI (και τρομοκρατήθηκαν στην Αντιτρομοκρατική, επειδή νόμιζαν πως ήρθε για θέμα τρομοκρατίας) και έκανε έλεγχο στον τότε πρεσβευτή Μίλλερ για την υπόθεση C4Ι, ο οποίος έκτοτε έπαψε να είναι πρεσβευτής;

Η ορθή λοιπόν διατύπωση, που έπρεπε να κάνει ο Ευάγγελος, είναι ότι πράγματι «υπάρχει μια γερμανική εταιρεία πίσω από κάθε σκάνδαλο στην Ελλάδα», αλλά να πρόσθετε ότι «από αυτά που μας τροφοδοτούν με στοιχεία, ενώ υπάρχει πληθώρα άλλων περιπτώσεων με εταιρίες άλλων χωρών, που δεν θέλουμε να ελέγξουμε».

Μακεδών