Skip to main content

Ο Αστερόκοσμος ανάβει τα φώτα του και περιμένει 200.000 επισκέπτες

Η μεγάλη γιορτή για Θεσσαλονικείς και τουρίστες στη ΔΕΘ. Προσδοκία των διοργανωτών για περισσότερους από 200.000 επισκέπτες.

Εντατικές πρόβες κάνουν τα ξωτικά, οι Αη Βασίληδες και τα καλικαντζαράκια, για το φετινό «Αστερόκοσμο», που θα ανοίξει τις πύλες του στη ΔΕΘ με βραζιλιάνικες μουσικές, παιχνίδια και πυροτεχνήματα, μεθαύριο Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και που θα μείνει κοντά στους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της πόλης, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου της νέας χρονιάς.

Τον τρίτο «Αστερόκοσμο», που φέτος διοργανώνεται αποό το Magic Park σε συνεργασία με τη ΔΕΘ- Ηelexpo και βεβαίως στους χώρους του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου, παρουσίασαν ο δ/νων σύμβουλος της ΔΕΘ κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο γενικός διευθυντής κ. Αλέξης Τσαξιρλής και ο υπεύθυνος μάρκετινγκ του Magic Park, κ. Κώστας Νούσιας.



Με τη διοργάνωση, που φέτος θα είναι «παντός καιρού» αφού σχεδόν το σύνολο των εκδηλώσεων και παιχνιδιών θα γίνουν σε εσωτερικούς χώρους, ΔΕΘ και Magic Park εκτιμούν ότι οι επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό θα ξεπεράσουν τις 200.000 αφού παιδιά και μεγάλοι, ακόμη και στα παγοδρόμια, θα είναι προστατευμένοι από πιθανή κακοκαιρία.

Με τον «Αστερόκοσμο», τη μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην ευρύτερη γειτονιά μας, η ΔΕΘ- Ηelexpo συμβάλλει στο γιορταστικό στολισμό της πόλης και παίζει ενεργό και καθοριστικό ρόλο για να γίνει η Θεσσαλονίκη τουριστικός προορισμός στη διάρκεια των γιορτών, τόνισε ο κ. Ποζρικίδης, προσθέτοντας ότι η διοργάνωση αυτή έχει ενταχθεί στα πακέτα προσφορών των τουριστικών πρακτόρων.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι ενταγμένη στο επιτυχημένο πρόγραμμα των θεματικών πάρκων που έχει εγκαινιάσει και ακολουθεί ο εκθεσιακός φορέας, που αυτή την περίοδο έχει μεταφέρει το «Μουσείο Σοκολάτας» στο εκθεσιακό της Αθήνας, ενώ παράλληλα συνεχίζει με τη λειτουργία της έκθεσης των Μαγεμένων.

Στο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης και στις δεκάδες των εκδηλώσεων και διαδραστικών παιχνιδιών, αναφέρθηκε ο κ. Νούσιας.

Ο «Αστερόκοσμος», για τον οποίο δουλεύουν 140 άτομα, θα λειτουργήσει και φέτος στα περίπτερα 13, 14 και 15. Το πολύ πλούσιο πρόγραμμα, που έχει «ανεβεί» και στο ίντερνετ, περιλαμβάνει 17 παιχνίδια λούνα πάρκ, δύο παγοδρόμια για απεριόριστη ψυχαγωγία στο περίπτερο 13, αλλά και το εντυπωσιακό Χωριό των Σκανδαλιάρικων Ξωτικών, με τα τέσσερα θεματικά σπίτια, όπου τα παιδιά θα διασκεδάζουν αλλά και θα μαθαίνουν, όπως στη Πινακοθήκη αλλά και την Κουζίνα των Ξωτικών.



Επίσης, κάθε ημέρα θα υπάρχουν παραστάσεις για τα παιδιά, εναλλασόμενης ροής, στο πρόγραμμα των «Ξωτικών Έργα», ενώ πολλά θα είναι τα δημιουργικά διαδραστικά εργαστήρια, οι παραστάσεις Καραγκιόζη, τα ακροβατικά, οι παραστάσεις με μαριονέτες, ενώ θα λειτουργεί και μπαζάρ βιβλίου.

Ο Αστερόκοσμος όμως, θα προσπαθήσει να περάσει και μηνύματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αλλά και κοινωνικά μηνύματα, με τη συμμετοχή του Αρκτούρου, της Φροντίδας για το Παιδί και του Make A Wish.

O κ. Τσαξιρλής επισήμανε ότι οι διοργανωτές συμφώνησαν να κρατήσουν την τιμή του εισιτηρίου στα περυσινά επίπεδα, δηλαδή στα 7 ευρώ, ποσό στο οποίο περιλαβάνεται και δωρεάν πάρκινγκ στους χώρους της ΔΕΘ.