Skip to main content

O αρχηγός της Πάρτιζαν στη Voria: Πορεία με οδηγό το συναίσθημα

Ο Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς μιλάει στη Voria.gr για το αυριανό παιχνίδι της Πάρτιζαν με τον ΠΑΟΚ και την επιστροφή του στην ομάδα της καρδιάς του

Χωρίς αμφιβολία αποτελεί έναν εκ των πιο εμβληματικών παικτών που πέρασαν ποτέ από την Πάρτιζαν. Ο λόγος για τον Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς που σε ηλικία 29 ετών πήρε την απόφαση να γυρίσει εκεί που τον πρόσταξε η καρδιά του.

Εκεί που ξεκίνησε την καριέρα του τη σεζόν 2004-2005 και ανδρώθηκε μπασκετικά φτάνοντας σε σημείο να αναδειχθεί ως ο ανερχόμενος αστέρας της Euroleague για τη σεζόν 2008-2009 σε ηλικία 22 ετών.

Η ραγδαία εξέλιξη του Σέρβου φόργουορντ αποτέλεσε το διαβατήριό του ώστε να μετεγγραφεί στη Ρεάλ Μαδρίτης με διετές συμβόλαιο συν οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο. Αυτό όμως δεν έμελλε ποτέ να ολοκληρωθεί καθώς η ρίξη μηνίσκου που υπέστη στο γόνατο του δεξιού του ποδιού οδήγησε τους ανθρώπους της βασίλισσας να διακόψουν τη συνεργασία μαζί του ενώ σαν να μην έφτανε αυτό έχασε και το Eurobasket του 2011 στα γήπεδα της Λιθουανίας.

Το τρένο της καριέρας του εν συνεχεία γύρισε πίσω στη Σερβία και τη Μέγκα Βιζούρα, πέρασε από τη Μπάμπεργκ, γύρισε ξανά πίσω στη Μέγκα και έφτασε στην Τράμπζονσπορ.

Παρά το γεγονός όμως ότι το σώμα του μαζί με το καταπονημένο του γόνατο περιπλανιόταν μπασκετικά, το μυαλό του ήταν πάντα στο Βελιγράδι και την Πάρτιζαν.

Το είχε δηλώσει άλλωστε όταν τελείωσε από τη Βαυαρία και τη Μπάμπεργκ πως «η απόφασή μου να υπογράψω στην Μέγκα Βιζούρα ήταν σωστή. Ήθελα να επιστρέψω στην Πάρτιζαν, να παίξω μπροστά στον φανταστικό κόσμο της και να αγωνιστώ ξανά στην Euroleague όμως αυτή τη στιγμή, το μόνο που θέλω στην καριέρα μου είναι χρόνος συμμετοχής».

Η πολυπόθητη επιστροφή του Νόβιτσα έλαβε σάρκα και οστά την 1η Μαρτίου του 2016 όταν και έλυσε το συμβόλαιό του με την Τράμπζονσπορ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που γυρίζω στο Βελιγράδι και στην ομάδα που ανδρώθηκα. Το κριτήριο για να έρθω ήταν η επιθυμία μου να παίξω ξανά μπροστά σ’ αυτό το κοινό, αλλά και για την αγάπη που έχω για την Πάρτιζαν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο έμπειρος φόργουορντ και η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε.

Μετά το πέρας της αγωνιστικής περιόδου και συγκεκριμένα στις 14 Σεπτεμβρίου, ο Βελίτσκοβιτς ανανέωσε το συμβόλαιό του για ακόμη μία χρονιά και μαζί με τους Γουίλ Χάτσερ, Στέφαν Μπίρτσεβιτς και Τζαμόντ Γκόρντον και ευρισκόμενοι υπό την καθοδήγηση του έμπειρου κόουτς Αλεξάνταρ Τζίκιτς καλούνται να ανάψουν ξανά τη φλόγα των αγωνιστικών θριάμβων στο πολυπληθές κοινό των Παρτιζάνων.

Ο αρχηγός της Πάρτιζαν μίλησε στη Voria.gr για την καριέρα του, το αυριανό παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ και φυσικά για την ατμόσφαιρα που αναμένει από το αδελφοποιημένο κοινό των δύο συλλόγων.

Αρχικά Νόβιτσα θα ήθελα να μου κάνεις ένα σχόλιο για τον αυριανό αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Γνωρίζοντας τη σχέση που έχουν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων μεταξύ τους τι περιμένεις να συναντήσεις αύριο στο PAOK Sports Arena;

«Όλοι γνωρίζουμε τη σχέση που έχουν οι δύο σύλλογοι αλλά οι φίλαθλοί τους. Στην έδρα μας αρκετά συχνά μπορεί να ακούσει κανείς τα συνθήματα του ΠΑΟΚ.

Αυτό συνέβη φυσικά και στον τελευταίο αγώνα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Επομένως, περιμένω μια εξαιρετική ατμόσφαιρα στις κερκίδες αλλά φυσικά και μια μεγάλη μάχη στο παρκέ».



Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή φόρμα καθώς κατάφερε να κερδίσει στο ντέρμπι τον Άρη. Ποια είναι η γνώμη σου για τον ΠΑΟΚ ως αντίπαλος και τι σας είπε ο κ. Τζίκιτς (προπονητής της Πάρτιζαν) για το αυριανό παιχνίδι;

«Οι μεγάλες νίκες πάντα αποτελούν μία καλή «εισαγωγή» για το επόμενο παιχνίδι. Παρόλα αυτά όταν ένα παιχνίδι ξεκινά, αυτομάτως ξεχνάς τα πάντα. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος με μεγάλη παράδοση και δυνατό ρόστερ και συνεπώς θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό αν θέλουμε να τους κερδίσουμε».

Ο Γουίλ Χάτσερ αποτέλεσε δις μέλος της ομάδας του ΠΑΟΚ κατά το παρελθόν αλλά τώρα αγωνίζεται για την Πάρτιζαν. Σας είπε κάτι συγκεκριμένο αναφορικά με την ομάδα του ΠΑΟΚ αλλά και τους φιλάθλους της;

«O "Χατς" είχε μόνο καλά λόγια να πει για τους πρώην συμπαίκτες του, για την ομάδα γενικότερα και φυσικά για τους φιλάθλους αυτής».

Την Κυριακή καταφέρατε να κερδίσετε τον Ερυθρό Αστέρα σταματώντας το αήττητο σερί των 21 νικών που διατηρούσε στη Αδριατική Λίγκα. Πιστεύεις πως αυτή η νίκη θα μπορέσει να σας δώσει την απαραίτητη τόνωση ώστε να κάνετε μια καινούργια αρχή στο πρωτάθλημα;

«Όπως ανέφερα και πριν, πάντα μια τέτοια νίκη είναι σημαντική αλλά πρέπει να την ξεχάσουμε και να συνεχίσουμε κοιτώντας μπροστά. Σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι».

Χωρίς αμφιβολία είσαι ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία και φυσικά ιστορικός για την Πάρτιζαν έχοντας κερδίσει δέκα τίτλους με τον σύλλογο και άλλους πέντε σε ατομικό επίπεδο. Τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε ώστε να επιστρέψεις πίσω στην ομάδα; Έχεις μετανιώσει για κάποια απόφαση που έλαβες κατά το παρελθόν στην καριέρα σου;

«Είναι απλά το ό,τι νιώθω για την Πάρτιζαν που με οδήγησε πίσω στην ομάδα. Σε ολόκληρη την καριέρα μου με οδηγούσε το συναίσθημα, ίσως κάποια πράγματα να τα έκανα διαφορετικά ώστε να προστατέψω τον εαυτό μου από τον πόνο, αλλά αυτός είναι ο χαρακτήρας μου, πολέμησα και θα συνεχίσω να πολεμώ μέχρι το τέλος».

Κλείνοντας ποιοί είναι οι προσωπικοί σου στόχοι τόσο για αυτή τη χρονιά με την Πάρτιζαν όσο και οι μελλοντικοί για την καριέρα σου;

«Θέλω απλά να παίζω μπάσκετ, αγώνα με τον αγώνα, να το απολαμβάνω και να βοηθάω την ομάδα μου».