Skip to main content

Ο ...αρχαίος λιγνίτης και η αποκάλυψη της Χουριέτ για το δημοψήφισμα

Οι προσλήψεις αρχαιολόγων από τη ΔΕΗ, το «ηθικό πλεονέκτημα» του Μαδούρο και το ...«Εθνικό Τείχος» των Τούρκων απέναντι στην ...ελληνική εισβολή.

Πόσα «αρχαία» άραγε να υπάρχουν στα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ, ώστε να προσλαμβάνονται 319 αρχαιολόγοι και 1.840 εργάτες; Όταν έχεις όμως «ηθικό πλεονέκτημα» -όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι- μπορείς να βολεύεις την εκλογική σου πελατεία και να στέλνεις σε μένα τον λογαριασμό.

Και μάλιστα την ώρα που από την ΔΕΗ ακούγονται κραυγές αγωνίας για την οικονομική αδυναμία της, γι’ αυτό και θα προχωρήσει σε αυξήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει την ΔΕΗ να χρηματοδοτήσει τους αρχαιολόγους, επειδή βρήκαν ότι έχει συμβατική υποχρέωση [που πέρσι δεν την θυμήθηκαν] να χρεώνεται τα έξοδα από αρχαιολογικές ανασκαφές στα λιγνιτωρυχεία.

Ποια και πού βρέθηκαν αρχαία; Ή μήπως επειδή ο λιγνίτης από μόνος του είναι αρχαίος, απαιτεί την φροντίδα αρχαιολόγων; [Δεν παίζονται, παιδιά. Πέρασαν και τον Δηλιγιάννη].

«Ηθικό πλεονέκτημα» έχει όμως και ο Μαδούρο. Έξι νεκροί στο διήμερο (πέντε διαδηλωτές, ένας αστυνομικός) και η εδώ Αριστερά δεν πληροφορήθηκε το γεγονός. Μια χώρα παραδομένη στην ανέχεια, στο χάος, στη βία. Καμιά διαμαρτυρία των «προοδευτικών» για τον κόκκινο φασισμό του Μαδούρο. Η ευαισθησία εξαντλήθηκε προ ημερών, σε κάποια διαδήλωση, επειδή ακρίβυνε το νερό στην Ιρλανδία.

Όπως σημειώνει η FAZ, η συνεχιζόμενη διαμάχη για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος έχει προ πολλού απομακρυνθεί από τον αρχικό στόχο της που δεν ήταν άλλος από «την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, την ανάκαμψη της οικονομίας και την δημιουργία ενός λειτουργικού κράτους. Όλοι μεριμνούν για τα δικά τους συμφέροντα».

Αυτή είναι η κατάρα, που μας συνοδεύει, γι’ αυτό και δεν υπάρχει προοπτική για καλυτέρευση. Από μαυρογυαλούρο σε μαυρογυαλούρο πέφτουμε. Και από βολεμένους σε κρατικούς φορείς [που δημιουργήθηκαν ακριβώς για βόλεμα ημετέρων] σε άλλους βολεμένους πάμε. Κι είναι πολλοί που έχουν το θράσος και την αναίδεια, να μετέρχονται όλα τα μέσα για να μη χάσουν τα προκλητικά μαυρογυαλούρικα προνόμια που έχουν.

Με τέτοια νοοτροπία, που την πυροδοτεί η κομματική αθλιότητα, ξεχνάμε και το φως, ξεχνάμε και το τούνελ.

Όλοι λένε ότι η Ανατολία ψήφισε «ναι» στον Ερντογάν, λόγω μουσουλμανισμού. Την πραγματικότητα την αποκάλυψε η Χουριέτ. Πριν από το δημοψήφισμα καλλιεργήθηκε η εθνική ανάγκη να δημιουργηθεί ένα «Milli Duvar», δηλαδή ένα «Εθνικό Τείχος» ενάντια στην απειλή εισβολής των… Ελλήνων από τα δυτικά και των… Ρώσων από τα ανατολικά!

Με την προπαγάνδα αυτή υπενθύμιζαν στους κατοίκους των αγροτικών κυρίως περιοχών, ότι το 1919 οι Έλληνες χωρίς να βρουν μεγάλη αντίσταση στις περιοχές του Αιγαίου [δηλαδή στις περιοχές όπου ψήφισαν το «όχι» στο δημοψήφισμα, και είναι αυτές που δήθεν δεν πρόβαλαν αντίσταση στους Έλληνες] εισέβαλαν στην Ανατολία και προχώρησαν μέχρι την Άγκυρα.

Παράλληλα τους υπενθύμισαν ότι και από τα ανατολικά [δηλαδή σε περιοχές όπου πάλι το «όχι» πήρε μεγάλα ποσοστά] οι Ρώσοι την ίδια περίπου περίοδο είχαν εισβάλλει χωρίς να συναντήσουν αντίσταση και προχώρησαν φτάνοντας μέχρι την Τραπεζούντα και Σεβάστεια.

Κι έφτιαξαν με το «ναι» το εθνικό τείχος -«Milli Duvar»- όπου το duvar (ντουβάρ) δείχνει με τι ντουβάρια έχουμε να κάνουμε.