Skip to main content

Ο «ανθρωπισμός» που έμεινε στα τηλεπαράθυρα και ο δελφίνος Μητρόπουλος

Ο δήθεαν ανθρωπισμός που έμεινε στα παράθυρα των τηλεοράσεων, ο... δελφίνος του ΣΥΡΙΖΑ Μητρόπουλος και η υποκρισία των Τούρκων.

Από καιρό φάνηκε προς τα πού πάει το Κυπριακό. «Λύση η οποία εγγυάται την παρουσία της Κύπρου στους ευρωατλαντικούς θεσμούς και παράλληλα να την κάνει αξιόπιστο και χρήσιμο στρατηγικό εταίρο των ΗΠΑ στην περιοχή», υποστηρίζει η Ουάσιγκτον. Εδώ που τα λέμε, αν από την δεκαετία του ’60 έμπαινε η Κύπρος στο ΝΑΤΟ, δεν θα τα είχαμε όλα αυτά. Αλλά ο Μακάριος ελκυόταν από την ηγεσία του Τρίτου Κόσμου.

Οι Αλβανοί των Σκοπίων θέτουν περιορισμούς στο νέο όνομα της χώρας. Ο Μεντούχ Θάτσι, αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών (DPA), του δεύτερου σε δυναμικότητα στα Σκόπια, δήλωσε ότι το νέο όνομα της χώρας δεν μπορεί να περιέχει σλαβικό πρόθεμα ή κατάληξη». Σωστός. Σε λίγο το κράτος θα είναι αλβανικό. Το «Ιλλυρίδα» θα είναι ό,τι πρέπει. Τι λέει ο Κοτζιάς;

Τραγική η κατάσταση στα νησιά με τους λαθρομετανάστες. Τους προσκάλεσε όλους η Χριστοδουλοπούλου, σύμπας ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιπές «προοδευτικές» δυνάμεις μιλούν για νομιμοποίηση όσων έρχονται, αλλά κάνουν την πάπια με την θλιβερή εικόνα που παρουσιάζουν τα τουριστικά νησιά, με τον ξένο Τύπο να παίρνει αφορμή για να μας δυσφημίσει.

Βρετανική εφημερίδα έχει ρεπορτάζ από την Κω, με δηλώσεις Βρετανών τουριστών, που δεν μπορούν ούτε το φαγητό τους να ευχαριστηθούν, όταν πέντε μέτρα από αυτούς κάθονταν λαθρομετανάστες και τους κοίταζαν. Κανείς προοδευτικός μέχρι τώρα, δεν φιλοξενεί στο σπίτι του λαθρομετανάστη. Ο δήθεν ανθρωπισμός είναι για τα τηλεπαράθυρα.

Ποιος θα μας απαλλάξει -τηλεοπτικά- από τον Μητρόπουλο; Για δελφίνος στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι νωρίς. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ώστε η μετάθεσή του σε θέματα άλλ’ αντ’ άλλων, να το καλύπτει; Μυστήριο οι συνεχείς παρεμβάσεις του, που είναι και αλληλοσυγκρουόμενες. Κάτι θέλει να μας πει, ή να μη μας πει, αλλά δεν το καταλαβαίνουν όλοι. Πού θα πάει. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.

Ο Αλβανός που σκότωσε την γυναίκα του, μπροστά στα δυο ανήλικα παιδιά τους, είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια για συνέργεια σε άλλον φόνο, εξέτισε τα επτά, αποφυλακίστηκε και απελάθηκε στην Αλβανία. Αυτό δεν τον εμπόδισε να επιστρέψει αμέσως στην Ελλάδα, αφού σ’ αυτόν τον τόπο όποιος θέλει μπαίνει, όποιος θέλει βγαίνει. Σκότωσε τώρα την γυναίκα του, και θα είναι πάλι «κύριος», ετοιμάζοντας την επόμενη δολοφονία.

Η υποκρισία των Τούρκων, που όχι μόνο αφήνει ανεκμετάλλευτη το υπουργείο Παιδείας (λέγε με Βερέμη, Δραγώνα, Φραγκουδάκη), αλλά πράττει τα εντελώς αντίθετα, τουρκοποιώντας τους Πομάκους και τους Ρομά στην Θράκη. Στην Τουρκία διοργανώνεται το ετήσιο Πομακικό Φεστιβάλ, αφού και ο ίδιος ο Ερντογάν χαρακτήρισε τους Πομάκους «μειονότητα». Η Φραγουδάκη τους θέλει Τούρκους. Τι λόγους έχει;

Βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube δείχνει ολόκληρη ομάδα διαδηλωτών να πυροβολείται από ενόπλους, κατά τις διαδηλώσεις εναντίον του Γιανουκόβιτς;, στις 20 Φεβρουαρίου του 2014. Η Δύση είχε καταγγείλει φιλορώσους, υποστηρικτές του νόμιμου προέδρου (που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την χώρα, και να φυτευτούν στην θέση του οι «πρόθυμοι»). Και αυτό το βίντεο επιβεβαιώνει τις έως τώρα σχετικές μαρτυρίες, ότι πρόκειται για προβοκάτορες φιλοναζί, που εκπαιδεύτηκαν στην Πολωνία. Το αποκάλυψε και Πολωνός ευρωβουλευτής.

Καλλισθένης