Skip to main content

Ο ανηψιός Τσακαλώτου και η «αφέλεια» του Νίκου Ξυδάκη

Γιατί η Δεξιά τρίβει τα χέρια της, ο σεβασμός των δικαιωμάτων από τον Νισάνι και οι περίεργες «αποκαλύψεις» του Τύπου του Ερντογάν.

Ο Θρασύβουλος Τσακαλώτος νίκησε τους κομμουνιστές το 1949 όταν πήραν τα όπλα κατά της νόμιμης κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου. Ο ανηψιός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, υποκινούμενος ίσως από το γονίδιο της οικογένειας, καταφέρνει πλήγματα στην Αριστερά, δείχνοντας στον λαό το πραγματικό της πρόσωπο.

Η αλήθεια είναι, πως δεν το έκανε μόνος του, αλλά συνέπραξαν όλες οι Συνιστώσες. Η Δεξιά τρίβει τα χέρια της, μια και του λοιπού θα ακούει ο Έλληνας Αριστερά, και θα παίρνει τα βουνά [όχι για αντάρτικο, αλλά για να αναπνεύσει καθαρό αέρα].

Η κυβέρνηση Τσίπρα προσεγγίζει την Παγκόσμια Τράπεζα για να ζητήσει δάνειο 3 δισ. ευρώ με σκοπό τη χρηματοδότηση προγραμμάτων απασχόλησης. Φυσικά, εννοεί να βολέψει όσους τυχόν ΣΥΡΙΖΑίους έμειναν αδιόριστοι [και που να θέλουν να διακόψουν την ομφαλοσκόπηση για να δουλέψουν].

Οικονομική επιχορήγηση ύψους 25.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής προς την Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας, υπέγραψε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Είναι αυτό που λέμε «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει».

Πλήρης ταύτιση δηλαδή του κόμματος με το κράτος. Ό,τι ακριβώς συνέβαινε στην Σοβιετική Ένωση. Ταυτοχρόνως, καμιά ενοχή για την αφαίμαξη χρημάτων από τον φτωχό Έλληνα προς εξυπηρέτηση κομματικών-προσωπικών σκοπών. Παντελής αδιαφορία για τις αντιδράσεις. Σκέψου τι θα γινόταν αν χρηματοδοτούσε το κράτος τη Ν.Δ., όταν ήταν κυβέρνηση, για κάποια έκδοση της δικής της ιδεολογίας.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, σε συνέντευξή του δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Αλβανία έχει δέσμευση και υποχρέωση από το Σύνταγμα της να ενδιαφέρεται και να υποστηρίζει τους Αλβανούς για το σεβασμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους, όχι μόνο στα Σκόπια, αλλά, όπου και αν ζουν».

Ενώ, ο ίδιος αρνείται στην Ελλάδα να ενδιαφέρεται για τους Έλληνες της Αλβανίας, παρόλο που αποτελούν Εθνική Κοινότητα -βάσει των Συνθηκών-, και όχι απλώς μειονότητα. Τέτοιος σεβασμός δικαιωμάτων από τον πρόεδρο της Αλβανίας.

Ο Τσακνής απαντώντας στον Ξυδάκη, που αποκάλεσε τριτοκοσμική την ΕΡΤ [σιγά, το μυστικό] είπε ότι έχει ευθύνες και ο ίδιος, ως αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, αφού ήταν συνεποπτεύων στην ΕΡΤ. Και κατέληξε: «Μακάριος ο Νίκος εν τη αφελεία αυτού».

Αν είναι αφελής ο Νίκος, ή αν θύμωσε κι αυτός όπως ο Φίλης που του πήραν το Υπουργείο, και αντιδρά, δεν έχει και τόση σημασία. Μεγαλύτερη σημασία έχει, η αποκαθήλωση του Τσακνή, που δεν έμεινε με τον τίτλο του καλλιτέχνη, αλλά μας απέδειξε τι -δεν- μπορεί να κάνει σε υπεύθυνη πολιτική θέση [Αλήθεια, απολογήθηκε για το περσινό φιάσκο της Eurovision, για να μάθουμε κάποτε με ποια κριτήρια επέλεξε το σχήμα που έπιασε πάτο του πάτου;]

Δοξάστε την…  Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, είναι της άποψης πως οι καταληψίες στην Βίλα Αμαλία θα μπορούσαν να είχαν θέσει ζήτημα… χρησικτησίας, ώστε να γίνουν νόμιμοι ιδιοκτήτες.

Περίεργες «αποκαλύψεις» από τον φιλοκυβερνητικό τουρκικό Τύπο. Είδε σαμποτάζ στο Ναυτικό, και μετά από λίγες μέρες, σαμποτάζ και στην Αεροπορία. Γιατί έχω την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά μ’ αυτές τις «αποκαλύψεις» του Τύπου του Ερντογάν;