Skip to main content

Ο Ανδρέας Ξανθός βλέπει βιώσιμη διέξοδο από την κρίση

Ο υπουργός Υγείας συμμετείχε στο συνέδριο των Μυλοποταμιτών και αναφέρθηκε στις προσπάθειες για ανάπτυξη παράλληλα με διατήρηση του κοινωνικού κράτους

Η χώρα έχει μπει σε τροχιά εξόδου από την κρίση με τρόπο βιώσιμο, κάτι που από φέτος έχει αρχίσει να διαφαίνεται, τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες του 31ου συνεδρίου των Μυλοποταμιτών που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ελεύθερνα στο Ρέθυμνο.

«Η χώρα είναι ακόμα στη δίνη της κρίσης», αλλά φέτος είναι φανερή η ύπαρξη «μιας βιώσιμης κοινωνικά και οικονομικά διεξόδου» ανέφερε ο κ. Ξανθός, ο οποίος έκανε λόγο για την προσπάθεια του Μυλοποτάμου και των κατοίκων του «οι οποίοι αγωνίζονται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες», να διατηρήσουν το τοπικό χρώμα της Κρήτης, τον πολιτισμό των ορεινών όγκων.

«Η ανάπτυξη πρέπει να συμβαδίζει με παρεμβάσεις ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής συνοχής ενώ είναι λάθος η άποψη που αναφέρει πως πρέπει πρώτα να αναπτυχθεί η χώρα, να αναπτυχθεί το ΑΕΠ, να υπάρξει πλεόνασμα και μετά να προχωρήσουμε στη στήριξη των αδύναμων» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.