Skip to main content

Ο Αναστασιάδης ακύρωσε επικείμενη συνάντηση με τον Ακιντζί

Ο πρόεδρος της Κύπρου ακύρωσε συνάντησή του με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, μετά την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη.

Σε ακύρωση της συνάντησής του με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή, προχώρησε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από την παρουσία Ακιντζί στην Κωνσταντινούπολη, στην Παγκόσμια Σύνοδο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, «μετά και τις χθεσινές απαράδεκτες ενέργειες», ο κ. Αναστασιάδης «διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την πραγματοποίηση της συνάντησης», αλλά σημειώνει την αποφασιστικότητά του για συνέχιση του διαλόγου.

Για τον ίδιο λόγο ο Πρόεδρος της Κύπρου ακύρωσε την μεθαυριανή συνάντηση του με τον ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε.

Αύριο ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνομιλίες στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε ότι η αντίδραση της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι υπερβολική και θέλησε να διευκρινίσει ότι έλαβε μέρος μόνο στο δείπνο που παραχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι μετέβη στην Κωνσταντινούπολη διότι υπήρχε η ευκαιρία να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ