Skip to main content

Ο ανασχηματισμός Τζιτζικώστα εν όψει 2019 - Οι νέοι αντιπεριφερειάρχες

Νέο πρόσωπο στο διοικητικό σχήμα του Απόστολου Τζιτζικώστα ο Κωσταντίνος Πάλλας. Οι ανακατατάξεις και τι σημαίνουν οι αλλαγές.

Περιορισμένος μεν, δομικός δε αποδεικνύεται ο ανασχηματισμός της διοίκησης του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, μετά και την παραίτηση του Φάνη Παπά, ο οποίος προτίθεται να είναι υποψήφιος βουλευτής Β´ Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τζιτζικώστας δεν περιορίστηκε μόνο στην αντικατάσταση του κ. Παπά. Αντιθέτως, προχώρησε σε ουσιαστικές αλλαγές, καθώς με το νέο σχήμα διοίκησης θα πάει μέχρι τις εκλογές του 2019, για να διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Νέο πρόσωπο στους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ο Κωνσταντίνος Πάλλας. Δεν ειναι αυτός που αναλαμβάνει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της Αγροτικής Οικονομίας που είχε ο κ. Παπάς.

Ο κ. Πάλλας αναλαμβάνει αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών στη θέση του Δημήτρη Χατζηβρέττα, ενώ ο τελευταίος αντικαθιστά τη Γερακίνα Μπισμπινά στη Δημόσια Υγεία και Αλληλεγγύη. Η κ. Μπισμπινά είναι η νέα αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, καθώς ξέρει καλύτερα από τον καθένα την ύπαιθρο του νομού Θεσσαλονίκης και έχει εκτός από καταγωγή και πολύ καλές σχέσεις με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου.

Στις θέσεις τους ως αντιπεριφερειάρχες μένουν ο Κώστας Γιουτίκας - Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η Αθηνά Αηδονά - Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αλέξανδρος Θάνος - Τουρισμού και Πολιτισμού.

Άλλες αλλαγές ενδεχομένως να προκύψουν στο επίπεδο των εντεταλμένων συμβούλων, χωρίς αυτό να έχει γίνει γνωστό.

Η ανακοίνωση των αλλαγών έγινε με λιτό τρόπο και χωρίς δήλωση του περιφερειάρχη, ο οποίος εξάλλου είχε ζητήσει τις παραιτήσεις των αντιπεριφερειαρχών, που σκοπεύουν να πάνε για βουλευτές ή δήμαρχοι, ώστε να ξέρει και ποιους έχει στη διάθεσή του για την παράταξη με την οποία θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην Περιφέρεια το 2019.

Επίσης με την ανακοίνωση μπαίνει τέλος στη φημολογία για άλλους αντιπεριφερειάρχες που υποτίθεται ότι σχεδίαζαν να κατέβουν σε βουλευτικές ή δημαρχιακές εκλογές, όπως οι κ.κ. Μπισμπινά, Γιουτίκας και Χατζηβρέττας.

Ο κ. Πάλλας είναι Τεχνολόγος Ηλεκτρονικός Μηχανικός και έχει διατελέσει επί σειρά ετών στέλεχος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, με μακρόχρονη εμπειρία στη διοίκηση. Ο κ. Πάλλας διετέλεσε επίςης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος.