Skip to main content

Ο ανασχηματισμός του «επιδόματος ενοικίου» και οι εκπλήξεις

Δεν αποκλείεται στον ανασχηματισμό του «επιδόματος ενοικίου» της κυβέρνησης, όποτε και αν γίνει «η μπάλα να πάρει» πολλούς.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες του επόμενου ανασχηματισμού της κυβέρνησης, υπό την πίεση του θέματος που έχει δημιουργηθεί με το επιδοτούμενο ενοίκιο και την παραίτηση της υφυπουργού Ράνιας Αντωνοπούλου και του συζύγου της υπουργού Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου. Ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να τον κάνει ακόμα και σήμερα, για να δείξει ότι «δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του», και μάλλον θα το πράξει αν και δεν θέλει να δείξει ευάλωτος στην αντιπολίτευση, δηλαδή ότι ενεργεί υπό πίεση.

Άλλα στελέχη του κόμματος του, ωστόσο, του λένε ότι η «τακτική Καραμανλή», (σσ της αναβλητικότητας), που ακολουθεί σε αυτές τις περιπτώσεις, τελικώς, μόνο κακό του κάνει μεσοπρόθεσμα. Για την ιστορία πάντως θα πρέπει να αναφερθεί στο σημείο αυτό ότι η παραίτηση της Αντωνοπούλου ήταν στην πραγματικότητα καθαρή αποπομπή, εν αντιθέσει με εκείνη του κ. Παπαδημητρίου που ήταν τελικώς αποχώρηση. Ο κ. Τσίπρας της τηλεφώνησε και με τον τρόπο του της ζήτησε να τον διευκολύνει παραιτούμενη. Ωστόσο, αυτή έκανε ότι δεν καταλαβαίνει. Το γεγονός λέγεται ότι προκάλεσε την έκρηξη του πρωθυπουργού, τόσο για την κυρία Αντωνοπούλου, όσο και για τον σύζυγό της κ. Παπαδημητρίου, τους οποίους επέλεξε προσωπικά ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, όποτε και αν γίνει «η μπάλα να πάρει» πολλούς. Για παράδειγμα, πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν είναι δεδομένο ότι ο κ. Χαρίτσης θα πάρει τη θέση του κ. Παπαδημητρίου, ενώ στο ίδιο υπουργείο μάλλον θα κατευθυνθεί και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Δ. Λιάκος. Το βαρομετρικό είναι χαμηλό πάντως, τον τελευταίο καιρό, για αρκετά από τα πρώην «πουλέν» του κ. Τσίπρα...