Skip to main content

Ο ανασχηματισμός Μπουτάρη και τα οικονομικά προβλήματα στον δήμο

Τι γίνεται με τις μελέτες για την κατασκευή του εξωτερικού περιφερειακού δακτυλίου της Θεσσαλονίκης και η πρωτιά Μητσοτάκη στο Πανόραμα.

-Με αφορμή τις θετικές γνωμοδοτήσεις της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης επί των περιβαλλοντικών όρων για την τμηματική κατασκευή του λεγόμενου εξωτερικού περιφερειακού δακτυλίου της Θεσσαλονίκης μήπως να έβγαινε καμιά αρμόδια ψυχή και να μας έλεγε σε τι φάση βρίσκεται αυτό το έργο; Άλλοι το έχουν για ακυρωμένο και ξεχασμένο, άλλοι για έργο που θα υλοποιηθεί στη νέα προγραμματική περίοδο, άλλοι για αναγκαίο και απαραίτητο, άλλοι για πολυτέλεια και πάει λέγοντας. Τόση προχειρότητα πια; Μα κανένας αρμόδιος; Η νέα διοίκηση της «Εγνατία Οδός ΑΕ» μήπως να το κοίταζε και να μας έλεγε αν συνεχίζονται οι διαδικασίες και οι μελέτες με στόχο να γίνει ο δρόμος ή με στόχο να γεμίσουν συγκεκριμένες τσέπες και να λένε κάποιο ότι κάτι κάνουν;

-Εδώ τις άλλες μέρες είναι πνιγμένη στο κυκλοφοριακό η Θεσσαλονίκη, δε θα ήταν τα Χριστούγεννα; Η δημοτική αστυνομία μαθαίνω έκανε χρυσές δουλειές και μπράβο. Συνείδηση ως πολίτες θα αποκτήσουμε ή θα συνεχίσουμε απλώς να βρίζουμε τον δήμαρχο και το κράτος; Διότι βλέπω στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ορισμένοι ευαισθητοποιημένοι να «καρφώνουν» και καλώς κάνουν τους ασυνείδητους. Ο δήμαρχος πάντως ετοιμάζεται (εδώ και καιρό) να προχωρήσει σε ανασχηματισμό και μαθαίνω επίσης ότι υπάρχει μεγάλη ενόχληση από κάποιους που άκουσαν πως δε θα συνεχίσουν και τη νέα χρονιά να έχουν τις θέσεις τους. Λεπτομέρειες, λέω, αφού μέχρι να πάρει τις τελικές αποφάσεις του ο κ. Μπουτάρης θα φοράμε κοντομάνικα. Έτσι έχει δείξει το παρελθόν... Τώρα αν τα πράγματα άλλαξαν θα πρέπει να περιμένουμε για να το δούμε (από τον δήμαρχο όχι από τον καιρό).

-Όσο όμως κάποιοι στη διοίκηση Μπουτάρη αγωνιούν αν θα κρατήσουν τις θέσεις τους και μετά τον ανασχηματισμό ή ακόμη κι αν θα αναβαθμιστούν, υπάρχουν και κάποιοι που ανησυχούν για άλλου είδους ζητήματα. Όπως τα οικονομικά σκάνδαλα. Ζητήματα διαφάνειας μέσα στην «Πρωτοβουλία» υπάρχουν πολλοί που δεν τα σηκώνουν, γνωρίζοντας ότι η όποια αναγνώριση έχουν από τους Θεσσαλονικείς είναι πρωτίστως το γεγονός ότι δεν κάνουν ρεμούλες κι αρπαχτές. Αν χάσουν αυτό το ηθικό πλεονέκτημα... Και μια σειρά από σημαντικά στελέχη της «Πρωτοβουλίας» ούτε να ακούσουν για ηθικά ζητήματα. Μπορούν, όπως λένε, να φτάσουν και στα... άκρα.

-Σάρωσε στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Πανόραμα. Τόσο που τρόμαξαν ακόμη και οι «μητσοτακικοί». Πρωτιά; Κι όμως. Μια από τις επιτυχίες του κ. Μητσοτάκη ήταν η προεκλογική τακτική του ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Πήρε προσωπικά τηλέφωνα, έκανε αλλεπάλληλες προσωπικές συναντήσεις, με πρόσωπα – κλειδιά στην πόλη και άφησε αυτούς να κάνουν όλη τη δουλειά στη βάση. Ας πούμε οι απόφοιτοι του «Ανατόλια» έτρεξαν για Κυριάκο και έπιναν νερό στο όνομά του όλο αυτό το διάστημα. Τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο...