Skip to main content

Ο αλβανικός αετός στον ελληνικό στρατό και ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο εμφύλιος σπαραγμός στον ΣΥΡΙΖΑ, ο αλβανικός αετός στον ελληνικό στρατό και η αδιαφορία για την πολιτιστική μας κληρονομιά

Όλοι αναρωτιούνται αν θα περάσει το νέο Μνημόνιο από την Βουλή. Από εκεί θα περάσει (με την απειλή εκλογών με λίστα, και με όμορφο περιτύλιγμα), το ερώτημα όμως που δεν τίθεται, είναι αν θα περάσει από τον λαό. Μας διαβεβαίωσαν ότι θα χορεύουν οι αγορές και μας καλούν τώρα για άλλη 5ετή λιτότητα.

Κι αυτή την φορά θα είναι χειρότερη από την άλλη. Αφενός, ξεπουλήσαμε τα ασημικά της γιαγιάς, αφετέρου ενισχύεται το σοβιετικό κράτος, με υπουργικό συμβούλιο ακριβώς σαν 15μελές γυμνασίου. Τι ελπίδα να έχεις;

Το Δίον καλύφθηκε με λάσπη, από τα νερά που κατέβασε ο Όλυμπος. Έχει ξαναγίνει πριν από χρόνια, και υποτίθεται ότι είχαν ληφθεί μέτρα για να μη ξανασυμβεί. Αυτό είναι το ενδιαφέρον για την ελληνική κληρονομιά από τους αρμοδίους (;) του Πολιτισμού. Την ίδια ώρα, δεν γίνονται έργα αναστύλωσης στην Αμφίπολη. Αρκεί που ο Μπαλτάς έβαλε τους φοιτητές να διοικούν τα Πανεπιστήμια.

Πολύς θόρυβος για το e-mail Χαρδούβελη, που ήταν πρόταση της Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ αλλά είναι άγνωστο αν θα γινόταν δεκτό από τους δανειστές. Ίσως τελικά να μας επέβαλαν τα ίδια μέτρα, όπως και τώρα. Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ, και αυτές τις προτάσεις του Χαρδούβελη θεωρούσε απαράδεκτες.

Κατ’ άλλους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχελογιαννάκης διασκεδάζει το πανελλήνιο, άλλους τους προβληματίζουν οι ικανότητες των πολιτικών μας να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες των καιρών. Είπε «ο εκπρόσωπος του έθνους και του λαού» σε πρωινή εκπομπή για τους δανειστές.

«Τα γαϊδούρια να μάθουν να μην στέλνουν τα χαρτιά πίσω και να απαξιώνουν έναν εκλεγμένο βουλευτή και υπουργό εθνικής οικονομίας, τον κ. Βαρουφάκη.
Να μην του κάνουν... μπόουλινγκ». Ο άνθρωπος άκουσε για bullying, τόσο κατάλαβε, θεώρησε ότι είναι μπόουλινγκ, και μας κατακεραύνωσε.

Ο εμφύλιος σπαραγμός Τσιπραίων και Συνιστωσών αγριεύει. Στην κατακλείδα άρθρου των Τσιπραίων, αναφέρεται: «Οι καιροί ζητούν από την κυβέρνηση και την κομματική ελίτ του ΣΥΡΙΖΑ αταλάντευτη πολιτική περίσκεψη και όχι «επαναστατικούς» φαμφαρονισμούς στα τηλεπαράθυρα.

» Στην Ελλάδα, και όχι μόνο, το πολιτικό σύστημα καταρρέει. Μια αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει δεν θα σημάνει μόνο το τέλος της Αριστεράς και της δημοκρατίας στην Ευρώπη. Θα σημάνει και το τέλος του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα. Η ευθύνη είναι βαριά».

Ο μεν κοινοβουλευτισμός δεν πεθαίνει, επειδή βολεύει στο Σύστημα. Αλλιώς θα τον είχαν καταργήσει. Ως προς δε την Αριστερά, συμφωνώ ότι η «Πρώτη φορά Αριστερά», θα είναι και Τελευταία. Με συνθήματα και βλαβερούς ερασιτεχνισμούς δεν διοικείς για πολύ καιρό.

Δημοσιεύτηκε φωτογραφία που δείχνει στρατιώτες αλβανικής καταγωγής στον ελληνικό στρατό να σχηματίζουν τον αετό της Αλβανικής Σημαίας με τα χέρια. Την ίδια ώρα η Χριστοδουλοπούλου στην Βουλή δίνει την ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά των λαθρομεταναστών, αρκεί να εγγραφούν στην πρώτη δημοτικού. Πόσοι έχουν και ελληνική συνείδηση ή τουλάχιστον σέβονται αυτή τη χώρα που τους έδωσε τόσες ευκαιρίες στη ζωή τους, δεν λαμβάνεται υπόψη. Και κάποιοι νομίζουν πως το πρόβλημά μας είναι μόνο το Μνημόνιο.