Skip to main content

Ο ΄Αλιστερ Ντάρλινγκ θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών σε περίπτωση νίκης των Εργατικών

Ο ΄Αλιστερ Ντάρλινγκ θα παραμείνει στη θέση του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας αν το κόμμα των Εργατικών κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με συνέντευξη του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν σ
Ο Άλιστερ Ντάρλινγκ θα παραμείνει στη θέση του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας αν το κόμμα των Εργατικών κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με συνέντευξη του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν στην εφημερίδα Γκάρντιαν. Ερωτηθείς αν ο κ. Ντάρλινγκ θα διατηρήσει τη θέση του σε περίπτωση που το Εργατικό Κόμμα επικρατήσει στις αναμενόμενες για τις 6 Μαΐου εκλογές, ο Βρετανός πρωθυπουργός απάντησε: «Φυσικά. Κάνει σπουδαία δουλειά».

Με αυτό τον τρόπο ο Γκόρντον Μπράουν διέλυσε τη φημολογία για πιθανή αντικατάσταση του Άλιστερ Ντάρλινγκ από τον υπουργό Παιδείας Εντ Μπολς, έναν στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού. Ο Άλιστερ Ντάρλινγκ είναι υπουργός Οικονομικών από το 2007 όταν ο Γκόρντον Μπράουν ανέλαβε τα ηνία από τον προκάτοχο του Τόνι Μπλερ.

Χθεσινή δημοσκόπηση έδειξε ότι οι Βρετανοί εμπιστεύονται περισσότερο τον Γκόρντον Μπράουν και τον ΄Αλιστερ Ντάρλινγκ για τα οικονομικά ζητήματα της χώρας παρά τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ντέιβιντ Κάμερον και τον οικονομικό εκπρόσωπο του συντηρητικού κόμματος Τζόρτζ Όσμπορν.