Skip to main content

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να γυρίσει σελίδα. Θα τον αφήσουν;

Το μήνυμα για αλλαγή πορείς που επιχειρεί να στείλει ο πρωθυπουργός και το σαμποτάζ που «απεργάζεται» ο υπουργός Ναυτιλίας.

Στο Ζάππειο Μέγαρο και στην εκδήλωση που ακολούθησε μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους Κινέζους της Cosco για την πώληση του 67% του ΟΛΠ την Παρασκευή, η κυβέρνηση επιχείρησε να γυρίσει σελίδα. Κι αυτό ακριβώς είναι που επιχείρησε να σηματοδοτήσει ο ίδιος ο κ. Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του, από το Μέγαρο Μαξίμου.  

«Ηθελε να σηματοδοτήσει ότι είναι αποφασισμένος να αλλάξει πολιτική, μέσω του συγκεκριμένου project» μας λένε συνεργάτες του. Παραμονεύει όμως πάντα ο κίνδυνος να τιναχτούν όλα στον αέρα, ακόμα και τώρα, αν το νομοσχέδιο που προωθεί ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, για την ανεξάρτητη αρχή που θα εποπτεύει (και) τον ΟΛΠ, προωθηθεί στη Βουλή. Ο ίδιος, άλλωστε, με τις δηλώσεις του το πρωί της Κυριακής ότι το θέμα της ιδιωτικοποίησης δεν έχει τελειώσει, επιβεβαίωσε τις προθέσεις του. Το πιθανότερο, βέβαια, είναι πως τελικά η προσπάθεια αυτή θα σταματήσει στη μέση, αλλιώς οι Κινέζοι είναι ικανοί να φύγουν, ακόμα και τώρα.

Γενικά, πάντως, θα πρέπει να αλλάξει όλη η νοοτροπία της κυβέρνησης, ως προς το θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Γιατί δεν είναι μόνο ο ΟΛΠ.

Για παράδειγμα, κάτι δεν πάει καλά με την πώληση της τουριστικής έκτασης της Αφάντου. Την εβδομάδα που πέρασε συνεδρίασε το αρμόδιο Συμβούλιο, που θα άναβε το πράσινο φως, αλλά ενώ η συνεδρίαση έγινε κανείς δεν μιλά για τα αποτελέσματά της. Η εμπειρία έχει διδάξει ότι αυτά δεν είναι καλά δείγματα.

Αλλο παράδειγμα: Καλά δείγματα – επιμένουμε – δεν υπάρχουν και από το μέτωπο του Αστέρα Βουλιαγμένης. Το ίδιο Συμβούλιο, θα συνεδριάσει για το συγκεκριμένο project αυτή την εβδομάδα, όμως πληροφορούμαστε ότι οι εισηγήσεις δύο συναρμόδιων υπουργείων είναι αρνητικές!