Skip to main content

Ο Αλέξης Κούγιας παραιτείται από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου - Τι καταγγέλλει

«Τέτοια προσβολή στα δικαιώματα της κατηγορούμενης δεν έχω ξαναδεί», είπε ο συνήγορος της κατηγορουμένης

Νέες εξελίξεις στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου προκάλεσε η απόρριψη των αιτημάτων της υπεράσπισης για κλήσεις μαρτύρων και ανάκληση προηγούμενων αποφάσεων του δικαστηρίου που είχε υποβάλλει ο Αλέξης Κούγιας.

Ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε διακοπή της δίκης για μια εβδομάδα, προκειμένου να συνεννοηθεί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για να αποχωρήσει από την υπεράσπιση.

Όπως είπε συγκεκριμένα: «Μετά τις ομόφωνες απορρίψεις όλων των αιτημάτων μου, έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από την υπεράσπιση. Πρόκειται για μια εμβληματική δίκη και τέτοια προσβολή στα δικαιώματα της κατηγορούμενης δεν έχω ξαναδεί. Ο τρόπος που απορρίφθηκαν, ενώ δαπανήθηκε χρόνος ακόμα και για καφετζούδες… Στερείτε από την κατηγορούμενη τα δικαιώματά της. Θέλω να εκτεθεί το δικαστήριο. Δεν μπορεί να μείνει η κατηγορούμενη χωρίς δικηγόρο. Θέλω να ενημερώσω των πρόεδρο του ΔΣΑ γιατί δεν έχω αφήσει ποτέ δίκη και να έχει χρόνο η κατηγορούμενη να βρει δικηγόρο πριν της διορίσετε εσείς. Αν δεν βρει, θα δούμε τι θα γίνει, αλλά θέλω να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ».

Η εισαγγελέας της έδρας τόνισε από την πλευρά της: «Έχουμε κάνει 70 συνεδριάσεις σε 7,5 μήνες. Έχουν εξεταστεί 60 μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Εξετάζαμε μάρτυρες 2 και 3 ημέρες. Οι μαρτυρικές καταθέσεις είναι τεράστιες. Όταν έρχεται ο κ. συνήγορος και λέει ότι είναι συνοπτική διαδικασία πέφτει σε αντιφάσεις» είπε η εισαγγελέας, προσθέτοντας: «Αν δεν μπορείτε να συνεχίσετε, πρέπει να το καταθέσετε και μετά το δικαστήριο να αποφασίσει».