Skip to main content

Έκπληκτος ο Λυκουρέζος για την υπόθεση του Τούρκου αξιωματικού (video)

Αντιλαμβάνομαι τα πολιτικά προβλήματα που προκαλεί η συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά υπάρχουν και κανόνες διεθνούς Δικαίου, αναφέρει ο κ. Λυκουρέζος.

«Έκπληκτος» δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μιλώντας στην εκπομπή FOCUS PRESS του ATLAS TV Κεντρικής Μακεδονίας, από την κυβερνητική πρωτοβουλία, αναφορικά με την προσφυγή κατά του ασύλου του Τούρκου αξιωματικού.

«Δεν έπρεπε να γίνει η προσφυγή» σημείωσε ο κ. Λυκουρέζος και συμπλήρωσε ότι «το κείμενο της προσφυγής, το αιτιολογικό δηλαδή, που υπέγραψε ο κ. Μουζάλας, αποτελεί περίπου πιστή αντιγραφή των όσων λένε οι Τούρκοι για την υπόθεση και τα υιοθετούμε, αυτό δεν δικαιολογείται».

Ο κ. Λυκουρέζος μιλώντας στον Δημήτρη  Βενιέρη τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «το θέμα της χορήγησης πολιτικού ασύλου θα έπρεπε να προχωρήσει χωρίς παρέμβαση της κυβέρνησης.»

«Αντιλαμβάνομαι τα πολιτικά προβλήματα που προκαλεί η συγκεκριμένη υπόθεση, στις σχέσεις με την Τουρκία, αλλά υπάρχουν και κανόνες διεθνούς Δικαίου, τους οποίους θα έπρεπε να σέβονται περισσότερο.»