Skip to main content

Ο «αγώνας» Ρωσία-Τουρκία και το… αδιάβλητο username του Τόσκα

Ο «αγώνας» της ρωσικής αρκούδας με τους γκρίζους λύκους, το… αδιάβλητο username του Τόσκα και τα περί σαμποτάζ στις εκλογές της ΝΔ.

Ενδιαφέρον αποκτά ο αγώνας της ρωσικής αρκούδας με τους γκρίζους λύκους της Τουρκίας. Χωρίς αμφιβολία, η απάντηση της Ρωσίας δεν θα αργήσει. Και δεν χρειάζεται να είναι στρατιωτική. Έτσι και κλείσει την στρόφιγγα με το αέριο, η εξαρτώμενη από την Ρωσία τουρκική οικονομία θα φτάσει στον πάτο. Θα δούμε.

«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει κατεπειγόντως να φύγει. Όχι όμως μόνο να φύγει. Να φύγει με πίσσα και πούπουλα, με την ηθική δηλαδή απαξίωση που έφυγαν Παπανδρέου και Σαμαράς». Όχι, δεν το είπα εγώ. Ο Αλαβάνος, το είπε. Για να επιβεβαιωθεί η διαπίστωση του Πλάτωνα ότι ο εμφύλιος σπαραγμός είναι ο σκληρότερος όλων [και να σκεφθεί κανείς, ότι ο Αλαβάνος έδωσε το δαχτυλίδι στον Τσίπρα, για λόγους που γνωρίζουν μόνον οι δυο τους].

Η Ντ. Μπακογιάννη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σαμποτάζ, που έφερε το μπάχαλο στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, και αποκάλυψε ότι το 2009 όταν ήταν υποψήφια για την προεδρία του κόμματος: «Και τότε υπήρξε 5ωρο μπλακ άουτ. Και τότε έγιναν τέρατα και σημεία, αλλά εγώ έσπευσα να αναγνωρίσω το αποτέλεσμα για να διασφαλίσω την ενότητα της ΝΔ».

Άκου τώρα… Σύμφωνα με στοιχεία που έχει συλλέξει η δημοτική αρχή Μυτιλήνης, υπολογίζεται ότι στο νησί δρουν… 81 ΜΚΟ (= Μπίζνες Καλά Οργανωμένες), και ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς. Στον δε Μόλυβο, που έχει πληθυσμό 1.200 κατοίκους, δραστηριοποιούνται… 50 ΜΚΟ. Και οι περισσότερες δεν είναι άλλο από «εθελοντές - αλληλέγγυους» κατά δήλωσή τους, που τρώνε τα λεφτά των φορολογουμένων. Χώρια που εμποδίζουν όσους θέλουν να προσφέρουν έργο.

Δείτε τώρα ποιος υπουργός Προστασίας (;) του Πολίτη μας «προστατεύει». Έδωσε φωτογραφία ο Τόσκας καθισμένος στο γραφείο του, όπου διακρινόταν σε ένα χαρτί τα στοιχεία: USER: YPOURGOS / PASSWORD: 123456. Ο προϊστάμενος και της ΕΥΠ έδειξε στην οικουμένη το… αδιάβλητο username και password του Ypourgos. [Εγώ σας το είπα ότι είναι περιβόλι]. Αν μας προστατεύει, όπως προστατεύει τα προσωπικά του στοιχεία, τότε σωθήκαμε.

Προς αυτούς που λυπούνται τους καημένους Σύρους πρόσφυγες ριψάσπιδες κατά 80%, και όχι αυτούς που πολεμούν, ακρωτηριάζονται ή υφίστανται βιαιοπραγίες και ταπεινώσεις, αφιερώνω το παρακάτω απόσπασμα από ρεπορτάζ με θέμα τις γυναίκες της Συρίας που μένουν απροστάτευτες:

«Οι Σύρες σύζυγοι και μητέρες που μένουν πίσω μόνες τους και βιώνουν δύσκολες καταστάσεις σε καταυλισμούς, καταδικάζουν τους άντρες που εγκατέλειψαν τη χώρα και ρωτάνε: "Ποιος θα μας ελευθερώσει; Ποιος θα μας προστατέψει; Είναι λάθος να εγκαταλείπεις τη χώρα σου".

» Αυτοί [οι άνδρες] πρέπει να σταθούν στο πλευρό του λαού της χώρας τους και να μην φεύγουν έτσι απλά. Να έρθουν πίσω και να πολεμήσουν για να υπερασπιστούν την πατρίδα».

Ο παλίμπαις, γνώστης παντός του επιστητού, που διαφωνούσε με την άποψη που κι εγώ είχα εκφράσει, έχει να πει κάτι στις Σύρες γυναίκες, υποψήφιες βιασμού, ακρωτηριασμού ή θανάτου;