Skip to main content

Ο αγώνας δρόμου Via Egnatia Run αύριο στην Αλεξανδρούπολη

Θα πραγματοποιηθούν τρεις διαδρομές, ο ημιμαραθώνιος, ο λαϊκός αγώνας-«δυναμικού βαδίσματος» 3.500 μέτρων και 800 μέτρων για παιδιά και ΑμεΑ

Νέες προκλήσεις και συγκινήσεις στους συμμετέχοντες, εθελοντές αλλά και σε όσους παρακολουθήσουν την προσπάθεια των δρομέων υπόσχεται να χαρίσει ο αγώνας δρόμου «Via Egnatia Run», που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αλεξανδρούπολη.

«Ο αγώνας Via Egnatia Run, φέτος μεγαλώνει και γίνεται ημιμαραθώνιος, καθώς αντί για 16 χλμ. που διένυσαν πέρυσι οι δρομείς, φέτος θα διανύσουν 21 χλμ., πιστοποιημένη μέτρηση που μπορεί για έναν μαραθωνοδρόμο να συμπεριληφθεί και στα ρεκόρ του», διευκρινίζει ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν τρεις διαδρομές, ο ημιμαραθώνιος, ο λαϊκός αγώνας-«δυναμικού βαδίσματος» 3.500 μέτρων και 800 μέτρων για παιδιά και άτομα με αναπηρία.

Στα ίχνη της αρχαίας Εγνατίας Οδού, συναντώντας την ιστορία, τη γεωγραφία και τον πολιτισμό οι δρομείς, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών ανέρχονται στους 358, θα διανύσουν την απόσταση των 21 χλμ. με αφετηρία την Τραϊανούπολη και τερματισμό το «Νομαρχείο» στην παραλιακή λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης. Όλοι οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 18.30.

«Θα προσπαθήσουμε να στείλουμε ένα τριπλό μήνυμα. Ένα μήνυμα που έχει σχέση με το δρομικό κίνημα, με την ανάγκη να στηρίξουμε την ιστορία του τόπου μας και ένα μήνυμα ότι είμαστε κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι με τα άτομα με αναπηρία», σημειώνει ο κ. Πέτροβιτς συμπληρώνοντας πως ο στόχος της διοργάνωσης είναι διττός: «Είναι να μπορέσουμε τα επόμενα χρόνια να ενώσουμε τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες με το δρομικό κίνημα. Μ' έναν αγώνα που θα δίνει τη σκυτάλη σε κάθε Π.Ε. και στη συνέχεια θα συνεχίζεται ο δρόμος με στόχο μετά τη Ροδόπη να φτάσουμε στην Ξάνθη, στην Καβάλα και στη Δράμα. Αυτό είναι η ενδοπεριφερειακή συνοχή, η ενδοπεριφερειακή συνείδηση με παρονομαστή τον αθλητισμό», εξηγεί.

Σημειώνεται πως πέρυσι στον αγώνα των 16 χλμ. συμμετείχαν και δρομείς από τη Βουλγαρία και την Τουρκία, χώρες με τις οποίες έγιναν επαφές συμμετοχής και στη φετινή διοργάνωση. «Κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Θεωρούμε ότι το δρομικό κίνημα δεν είναι απλά μόνο ένα κίνημα που έχει σχέση με την άθληση αλλά ένα κίνημα πολιτισμού, που μπορεί να ενώσει τους λαούς και να στείλει κι ένα διαφορετικό μήνυμα», καταλήγει ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις, για όλες τις διαδρομές του αγώνα βρίσκονται ανηρτημένοι στην ιστοσελίδα της Π.Ε. Έβρου