Skip to main content

Ο Άδωνις για πρόεδρος της ΝΔ και το δίλημμα της Σερβίας

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για πρόεδρος της ΝΔ, οι παραλογισμοί με την Αργία του Αγίου Πνεύματος και το δίλημμα που αντιμετωπίζει η Σερβίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ και αντιμετωπίζει ειρωνικά σχόλια. Είπε όμως, ότι δεν θα συμβεί αυτό, αν είναι υποψήφιος και ο Σαμαράς, τον οποίο θα υποστηρίξει. Όσοι απορήσουν, θα πρέπει να σκεφθούν ποια είναι τα προσόντα που έχει περισσότερα ο Δένδιας, ο οποίος άρχισε ήδη την προεκλογική εκστρατεία του. Ο Αντώνης κατάφερε να αφήσει το κόμμα χωρίς στελέχη κύρους.

Χάνουμε τον Γκρούεφσκι. Με ποιον θα γελάμε τώρα; Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Ιβάνοφ, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με προσωπικότητες του δημόσιου βίου της χώρας, προκειμένου να επιλεγεί ο πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης. Κι όταν λέμε «προσωπικότητες του δημόσιου βίου», ο σκοπιανός Τύπος κάνει λόγο για μεγαλοεπιχειρηματίες. Κι εκεί, βέβαια, οι «εθνικοί προμηθευτές» κυβερνούν.

Απίστευτη αναλγησία των αχυρανθρώπων, που φύτεψε το σύστημα για «ηγέτες» στις περισσότερες χώρες (ξεφεύγουν μερικοί, αλλά τους συμμορφώνουν γρήγορα - κι αν επιμείνουν, νάσου οι πυρκαγιές, ή οι βανδαλισμοί). Ο σοσιαλιστής Μπλέρ, π. πρωθυπουργός της Βρετανίας, ζήτησε 600.000 δολάρια για να μιλήσει σε συνέδριο για την πείνα!

Τού πρότειναν να τού δώσουν τα μισά, αλλά αρνήθηκε. Σημείωση: Η περσινή ομιλία ενός άλλου «δημοκράτη» (είσαι ό,τι δηλώσεις) Κλίντον είχε στοιχίσει «μόνο» 500.000 δολάρια. Όταν λέγω εγώ ότι η «δημοκρατική ευαισθησία» είναι επάγγελμα, δεν με πιστεύετε.

Έπεσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, από το ποδήλατο και τραυματίστηκε, και πολλοί έσπευσαν να παρομοιάσουν το γεγονός με την πτώση του γιου της Μάργκαρετ απ’ το ποδήλατο. Δεν είναι έτσι. Το ποδήλατο του Κέρι δεν ήταν σταματημένο.

Η Σερβία σε δίλημμα. Η φυλορωσική στάση του προέδρου Νίκολιτς, αντισταθμίζεται από τον φιλοδυτικό προσανατολισμό του πρωθυπουργού Βούσιτς. Όποιος και να επικρατήσει, οι Σέρβοι θα περάσουν δύσκολα. Έχουν το ατύχημα να είναι Ορθόδοξοι και Σλάβοι. Οι μόνοι δηλαδή που έχουν εθνοτική και θρησκευτική συγγένεια με τους Ρώσους. Κι αυτό δεν συγχωρείται.

Η κοινή πορεία Αλβανίας-Τουρκίας, ως προς τα ενεργειακά, αποδεικνύεται και με την ταυτότητα του υφυπουργού Ενέργειας της Αλβανίας. Είναι ο Ντόριαν Ντούσκα, που έχει "σπουδάσει" στο "πανεπιστήμιο" της κατεχόμενης Κύπρου! Μάλιστα, οι Τούρκοι τού έδωσαν υποτροφία στο τμήμα διεθνών σχέσεων της Σχολής Οικονομίας και Επιχειρήσεων. Τα έμαθε καλά τα γράμματα ο εν λόγω κύριος, και τώρα ξεπληρώνει το χρέος στην Τουρκία.

Δεν παιζόμαστε με τίποτε. Εχθές, δεν εργάστηκαν όσοι είχαν σχέση με την Παιδεία, λόγω του Αγίου Πνεύματος. Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και του ευρύτερου τομέα, εμπίπτουν σ’ αυτήν την κατηγορία, και ρωτάω:

Τα Διαγνωστικά Κέντρα, οι Οίκοι Ευγηρίας, οι Ηλεκτροτεχνίτες Βιομηχανίας και Καταστημάτων, οι Θυρωροί, οι Καπνοβιομηχανίες, Κλινικές, αλλά και τα… Ξυλεμπορικά Καταστήματα (μόνον Αθηνών - Πειραιώς - Περιχώρων), τα Πρακτορεία Ναυτιλιακών κλπ., τα Ρυμουλκά Ναυαγοσωστικών Γραφείων, τα Λατομεία Πέτρας-Μαρμάρου και Τεχνικών Έργων, αυτές οι επιχειρήσεις πώς συνδέθηκαν με το «Άγιο Πνεύμα»;

Τέσσερις μήνες έκλεισε η νέα κυβέρνηση, και δεν άκουσα ακόμη μια κουβέντα για τους 1,5 εκατ. ανέργους του ιδιωτικού τομέα. Όλη η κυβερνητική φροντίδα εξαντλείται στην πρόσληψη των καθαριστριών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι οποίες για να αμειφθούν, πρέπει να δουλέψει ο ιδιωτικός τομέας. Αυτό το λησμονούν.

Καλλισθένης