Skip to main content

Ο Α. Ρασάντ Αμπντέλ-χαλίκ επίτημος διδάκτορας στο ΠΑΜΑΚ

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Τον διακεκριμένο επιστήμονα Α. Ρασάντ Αμπντέλ-χαλίκ (Α. Rashad Abdel-khalik Ph.D.), Καθηγητή Λογιστικής στο Πανεπιστήμιο Ιλινόι του Σικάγου (University of Illinois at Urbana-Champaign, Chicago) και διευθυντή του Ινστιτούτου «V.K. Zimmerman Professor of International Accounting», θα αναγορεύσει ως Επίτιμο Διδάκτορα της Λογιστικής Επιστήμης το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ το θέμα της ομιλίας του τιμώμενου είναι: «Στον κόσμο των 700 τρισεκατομμυρίων δολαρίων χρηματοοικονομικών παραγώγων» ("In A World of $700 Trillion of Financial Derivatives").

Ο τιμώμενος διαθέτει σημαντική ακαδημαϊκή, διδακτική, επιστημονική και ερευνητική εμπειρία στο γνωστικό αντικείμενο της Λογιστικής Επιστήμης. Υπηρετεί στη βαθμίδα του καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο «Διεθνής Λογιστική» (International Accounting), στο University of Illinois at Urbana-Champaign και παράλληλα, είναι διευθυντής του Διεθνούς Ερευνητικού Κέντρου στη Λογιστική Επιστήμη και Έρευνα: «V.K.Zimmerman Center for International Education and Research in Accounting».

Η συμβολή του τιμώμενου στην προώθηση της έρευνας της Λογιστικής Επιστήμης διαφαίνεται από το πλήθος των δημοσιεύσεων που διαθέτει σε έγκριτα, υψηλού δείκτη δυσκολίας, διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως: «The Accounting Review», «Journal of Accounting Research», «Accounting Organization and Society» κ.ά., καθώς και από σειρά μονογραφιών που έχει συγγράψει που άπτονται σύγχρονων θεμάτων της Λογιστικής και Ελεγκτικής Επιστήμης. Παράλληλα, είναι Διευθυντής Σύνταξης (Editor) στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «International Journal of Accounting» ενώ έχει διατελέσει Διευθυντής Σύνταξης στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά «The Accounting Review» και «Journal of Accounting Literature». Επίσης, ο τιμώμενος  είναι μέλος διεθνών επαγγελματικών οργανώσεων, όπως: FASB, Advisory Panel for Research on SFAS 52, Financial Economists Roundtable, κ.ά.

Την τελετή θα συντονίσει ο καθηγητής Χρήστος Ι. Νεγκάκης, Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και Διευθυντής των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Η τελετή θα μεταδοθεί διαδικτυακά από εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον τιμώμενο μπορείτε να βρείτε εδώ.