Skip to main content

Νυχτερινό Grand Prix της Formula 1

Οι σύγχρονοι δρόμοι της πόλης κράτους της Σιγκαπούρης ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το μοναδικό νυχτερινό Grand Prix της Formula 1.
Οι σύγχρονοι δρόμοι της πόλης κράτους της Σιγκαπούρης ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το μοναδικό νυχτερινό Grand Prix της  Formula 1. Από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου οι δρόμοι της Σιγκαπούρης μιας από της πιο σύγχρονες πόλεις του κόσμου θα πλημμυρίσουν από το φως και τους ήχους των  μονοθέσιων που θα τρέχουν δαιμονισμένα.

Είναι οι μοναδικοί  αγώνες που γίνονται σε κανονικούς δρόμους στη Ασία στα πρότυπα του Μονακό, και όχι σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα. Η μεγάλη διαφορά από το Μονακό είναι  ότι αυτή η διαδρομή είναι νυκτερινή, αλλά και το γεγονός ότι ο δρόμος είναι πολύ πιο πλατύς και πιο γρήγορος, δίνοντας τη δυνατότητα στα αυτοκίνητα να φτάσουν ακόμη και τα 300 χιλιόμετρα την ώρα.

Τα στενότερα σημεία του δρόμου στη Σιγκαπούρη είναι ίδια  με τα φαρδύτερα του Μονακό. Η διαδρομή είναι 5.067 μέτρα με 24 αριστερές στροφές και 10 δεξιές, και με ένα τμήμα της σε πλωτή εξέδρα.

Μεταξύ των έργων που έγιναν για να ετοιμαστούν οι δρόμοι για τους αγώνες  είναι και το σύστημα φωτισμού, το οποίο υπόσχεται να κάνει τους αγώνες ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Το βάρος του φωτισμού θα είναι από την μία πλευρά του δρόμου για να μην μπερδεύει τους οδηγούς, ενώ η τοποθέτηση των πυλώνων έχει ήδη ξεκινήσει. Τα φώτα θα είναι 4 φορές πιο δυνατά από εκείνα που υπάρχουν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Οι διοργανωτές ονομάζουν τους αγώνες αυτούς «Monaco of the East», μιας και γίνονται στους κανονικούς δρόμους κοντά στην παραλία, και περνούν μπροστά από πολλά αξιοθέατα της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της 100 ετών γέφυρας Anderson, και την περίφημη λεωφόρου Raffles. Αναμένονται περίπου 90.000 θεατές.

Πως θα πάτε…

Οργανωμένα πακέτα για να παρακολουθήσετε την  Formula 1  της Σιγκαπούρης θα βρείτε στο τουριστικό γραφείο  Dion Tours (τηλ: 2310.263421) που ασχολείται ιδιαίτερα με τα μακρινά ταξίδια και είναι μάλιστα επιλεγμένος συνεργάτης της  Tradewinds του τουριστικού οργανισμού της  Singapore Airlines.

To πακέτο περιλαμβάνει μετάβαση με την  Singapore Airlines μία από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, πέντε διανυκτερεύσεις στην Σιγκαπούρη  σε ξενοδοχείο τριών, τεσσάρων ή πέντε αστέρων ανάλογα με τις οικονομικές σας δυνατότητες ενώ είναι εξασφαλισμένα τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες του αγώνα. 
Η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη για τις 23 Σεπτεμβρίου και η επιστροφή στις 30 του ίδιου μήνα.