Skip to main content

Ντράγκι: Στο χέρι της Ελλάδας το αν θέλει τέταρτο πρόγραμμα

Αν η ελληνική οικονομία έχει αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν, αυτό θα το αποφασίσουν εκείνοι, τόνισε, αναφερόμενος στην ελληνική κυβέρνηση.

Στο χέρι της Ελλάδας είναι αν θέλει 4ο πρόγραμμα, ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της Deutsche Welle.

«Αν η ελληνική οικονομία έχει αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν, αυτό θα το αποφασίσουν εκείνοι», πρόσθεσε αναφερόμενος στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα πως η ρευστότητα εξαρτάται από τις οικονομικές πολιτικές των κυβερνήσεων και από το πώς προσλαμβάνουν οι αγορές τις πολιτικές αυτές.

Ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι η ενίσχυση της ΟΝΕ εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο πληθωρισμός το 2017 βρίσκεται στο 1,5% , στο 1,4% το 2018 και στο 1,5% το 2019, ενώ τόνισε ότι αναμένεται να ενισχυθεί σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο. Αντιστοίχως, η ανάπτυξη το 2017 είναι στο 2,4%, στο 2,3% το 2018 και στο 1,9% το 2019

Όσον αφορά την υπόθεση του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ο κ. Ντράγκι επισήμανε πως η ανεξαρτησία της στατιστικής υπηρεσίας είναι πολύ σημαντική για την αξιοπιστία των στοιχείων που παρουσιάζει.