Skip to main content

Ντράγκι: Η Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες έχει πρόσβαση στις αγορές

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ διευκρίνισε πως η πρόσβαση θα διατηρηθεί μόνο εφόσον υπάρξει συμμόρφωση με το υπό συζήτηση μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα

Η Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες έχει πρόσβαση στις αγορές και βραχυπρόθεσμα η εμπιστοσύνη των επενδυτών μπορεί να είναι μεγάλη και να είναι ήρεμοι για διάφορους λόγους, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ωστόσο μεσοπρόθεσμα συνέδεσε την πρόσβαση στις αγορές με την αξιολόγηση και τις μεταρρυθμίσεις.

«Η Ελλάδα έχει όντως πρόσβαση στις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες. Αλλά υπό πιο ευρεία έννοια η πρόσβαση στις αγορές μεσοπρόθεσμα θα είναι διατηρήσιμη μόνον εφόσον υπάρξει συμμόρφωση με την αξιολόγηση και με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που είναι υπό συζήτηση αυτή την περίοδο στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης.

Με άλλα λόγια, βραχυπρόθεσμα η εμπιστοσύνη των επενδυτών μπορεί να είναι μεγάλη και να είναι ήρεμοι για διάφορους λόγους, αλλά μεσοπρόθεσμα αυτό που σίγουρα χρειάζεται είναι η συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας» ανέφερε ο Ντράγκι απαντώντας σε σχετική ερώτηση.