Skip to main content

Ντράγκι: Η ανάκαμψη αποκτά μομέντουμ - Aμετάβλητα τα επιτόκια

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε το κύριο επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο 0% και το επιτόκιο οριακής χρηματοδότησης στο 0,25%.

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκιά της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μετά σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής.

Η κεντρική τράπεζα διατήρησε το κύριο επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο 0%, το επιτόκιο οριακής χρηματοδότησης στο 0,25% και το επιτόκιο καταθέσεων στο -0,40%.

Το μηνιαίο ύψος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης παρέμεινε στα 80 δισ. ευρώ έως το τέλος του μήνα. Η Κεντρική Τράπεζα επανέλαβε ότι το πρόγραμμα, αν χρειαστεί, θα παραταθεί και πέραν του Δεκεμβρίου του 2017 και επαναδιατύπωσε τη δέσμευση για αλλαγές στους όρους και το μέγεθος της ποσοτικής χαλάρωσης, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Η ευρωπαϊκή οικονομία ενδεχομένως να αποκτήσει μεγαλύτερο μομέντουμ, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης μηνιαίας συνέντευξης Τύπου. «Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης συνεχίζεται και με βάση τα διαθέσιμα μακροοικονομικά μεγέθη, ενδεχομένως να αποκτήσει περαιτέρω μομέντουμ» εξήγησε, αναλυτικά.