Skip to main content

Φωτιά σε Boeing της Emirates στο Ντουμπάι - Ένας νεκρός (video)

Αεροσκάφος της Emirates πήρε φωτιά κατά την προσγείωση σε αεροδρόμιο στο Ντουμπάι. Bίντεο-σοκ, σώοι επιβάτες και πλήρωμα, νεκρός ένας πυροσβέστης.

Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να κατασβέσει τη φωτιά που ξέσπασε μετά την αναγκαστική προσγείωση στο Ντουμπάι ενός αεροσκάφους Boeing 777 της εταιρείας Emirates που εκτελούσε πτήση από την Ινδία, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της εταιρείας Σέιχ Άχμεντ μπιν Σαΐντ αλ Μακτούμ σήμερα. Την πληροφορία επιβεβαίωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Emirates οι αρχές ερευνούν το δυστύχημα, μετά το οποίο άλλοι 14 άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία με ελαφριά ή μέτριας σοβαρότητας τραύματα. Ο ίδιος είπε ότι η αναγκαστική προσγείωση δεν οφειλόταν σε πρόβλημα ασφαλείας. Σύμφωνα με ινδικά μμε, εντοπίστηκε καπνός στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Το γραφείο τύπου της Κυβέρνησης ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter ότι οι 275 επιβάτες και μέλη του πληρώματος εξήλθαν ασφαλείς από το αεροσκάφος.

Εικόνες από το συμβάν που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα πυκνό σύννεφο καπνού να αναδύεται από την κορφή του φλεγόμενου αεροπλάνου.

Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε μέσω twitter το περιστατικό, ενώ μέχρι νεοτέρας οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο έχουν αναβληθεί.

Το αεροσκάφος ήταν Boeing 777-300 A6EMW και εκτελούσε την πτήση EK521 από το Τιρουβανταπουράμ, πρωτεύουσα της ινδικής επαρχίας Κεράλα, προς Ντουμπάι.

Δείτε συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που το αεροσκάφος αναφλέγεται:

 

Ειδικοί εμπειρογνώμονες αναμένεται να αναλάβουν την υπόθεση προκειμένου να εντοπίσουν τα αίτια που οδήγησαν στο ατύχημα, το οποίο παραλίγο να κοστίσει τη ζωή σε επιβάτες και πλήρωμα της πτήσης της Emirates.

Δύο είναι τα σενάρια που ακούγονται για το τι μπορεί να συνέβη και το αεροσκάφος να τυλίχθηκε στις φλόγες:

- Πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης
- Φωτιά στον κινητήρα ενώ το Boeing ήταν στον αέρα

Σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, αυτό που φαίνεται σίγουρο, είναι ότι ο πιλότος είχε ήδη ενημερώσει τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου ότι επρόκειτο να κάνει αναγκαστική προσγείωση.