Skip to main content

«Ντου» της ελβετικής αστυνομίας στα γραφεία της UEFA

Η ελβετική αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία της UEFA λόγω της εμπλοκής του ονόματος του Ινφαντίνο στο σκάνδαλο των Panama Papers.

Έφοδο πραγματοποίησε την Τετάρτη (6/4) η ελβετική αστυνομία στα γραφεία της UEFA λόγω της εμπλοκής του προέδρου της δεύτερης, Τζιάνι Ινφαντίνο, στο σκάνδαλο Panama Papers!

«Η UEFA επιβεβαιώνει ότι σήμερα δέχθηκε την επίσκεψη της ελβετικής αστυνομίας που ερευνά την υπόθεση των συμβολαίων με την Cross Tradind/Teleamazonas. Εννοείται ότι η UEFA θα προσφέρει κάθε δυνατή διευκόλυνση με έγγραφα που έχουμε στην κατοχή της», ανέφερε η ανακοίνωσε της Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τη διαρροή των Panama Papers πριν από δέκα χρόνια, όταν ο Τζιάνι Ινφαντίνο ήταν υπεύθυνος νομικών θεμάτων της, η UEFA πούλησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των διασυλλογικών της διοργανώσεων για τη Λατινική Αμερική (από το 2003 έως το 2006 και από το 2006 έως το 2009) στην εταιρία Cross Trading με έδρα της Αργεντινή.

Στη συνέχεια αυτή πούλησε στην Teleamazonas σε τιμή πολύ μεγαλύτερη από αυτή που αγόρασε. Συγκεκριμένα η τιμή αγοράς (για την αγορά του Εκουαδόρ) ήταν 111.000 δολάρια και η τιμή πώλησης τα 311.170 δολάρια.