Skip to main content

Ντόρτμουντ: Σε εξέλιξη οι έρευνες των γερμανικών αρχών

Εισαγγελική λειτουργός είπε πως βρέθηκε μια επιστολή κοντά στο σημείο της έκρηξης, πρόσθεσε όμως ότι δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί εάν είναι αυθεντική.

Φως στα κίνητρα της χθεσινής επίθεσης στο Ντόρτμουντ προσπαθούν να ρίξουν οι γερμανικές αρχές, μία μέρα την τριπλή έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο λεωφορείο το οποίο μετέφερε την αποστολή της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ.

«Αυτή τη στιγμή δεν είναι ακόμη σαφές ποιο είναι το αληθινό υπόβαθρο αυτής της ενέργειας», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Ντόρτμουντ, ο Γκρέγκορ Λάνγκε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο ίδιος ανέφερε πως η αστυνομία «ξεκινάει από την υπόθεση» ότι η επίθεση είχε στόχο το λεωφορείο της ομάδας, που μόλις είχε ξεκινήσει για το στάδιο όπου θα διεξαγόταν ο χθεσινοβραδινός αγώνας του Champions League.

«Ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής ενέργειας δεν είναι καινούριος, σημερινός», πρόσθεσε ο Γκρέγκορ Λάνγκε. «Προετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο εδώ και καιρό. Δεν θέλω να υπονοήσω ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια. Ακόμη η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Διεξάγουμε έρευνα με υψηλό επαγγελματισμό», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εισαγγελική λειτουργός ανέφερε πως βρέθηκε μια επιστολή κοντά στο σημείο της έκρηξης, πρόσθεσε όμως ότι δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί εάν η επιστολή αυτή είναι αυθεντική και ότι οι αρχές βρίσκονται «στη διαδικασία της επαλήθευσης». Η ίδια απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της επιστολής.

Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Σάντρα Λούκε δήλωσε πως διεξάγεται έρευνα για «απόπειρα ανθρωποκτονίας», προσθέτοντας πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν υποθέσεις σε ό,τι αφορά τα κίνητρα της επίθεσης.

Πηγή προσκείμενη στις γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) ότι οι αρχές δεν έχουν σε αυτό το στάδιο κανένα στοιχείο που να κατατείνει σε μια «τρομοκρατική» ενέργεια.

Εκπρόσωπος του συλλόγου της Μπορούσια Ντόρτμουντ ανέφερε ότι ο παίκτης που τραυματίστηκε, ο Ισπανός Μαρκ Μπάρτρα, υπεβλήθη σε επέμβαση καθώς υπέστη κάταγμα στο ένα του χέρι.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν περί τις 19:15 τοπική ώρα (20:15 ώρα Ελλάδας) κοντά στο ξενοδοχείο της ομάδας. Το στάδιο όπου επρόκειτο να γίνει το ματς απέχει περίπου δέκα χιλιόμετρα από το σημείο.

Ο αγώνας της ομάδας εναντίον της γαλλικής Μονακό που επρόκειτο να γίνει χθες αναβλήθηκε για σήμερα Τετάρτη στις 21:45 (ώρα Ελλάδας).