Skip to main content

Ντομπρόβσκις: Σχέδιο ΕΕ για ανάπτυξη και επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο αντιπρόεδρος της ΕΕ ανακοίνωσε την υλοποίηση «έκτακτων μέτρων», ώστε να υποστηριχθούν περαιτέρω οι επενδύσεις στη χώρα.

Την ύπαρξη ενός «στοχευμένου σχεδίου για την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας» στην Ελλάδα υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών.

Ο ίδιος, μάλιστα, ανακοίνωσε την υλοποίηση «έκτακτων μέτρων», ώστε να υποστηριχθούν περαιτέρω οι επενδύσεις στη χώρα. «Οι επενδύσεις είναι προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και καταγράφονται και με πρακτικές δράσεις» έσπευσε να προσθέσει.

Σταχυολογώντας τα μέτρα της Κομισιόν, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στη διευκόλυνση της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων, στην τεχνική βοήθεια και στην εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση.

Στόχος όλων των παραπάνω, υποστήριξε, είναι η Ελλάδα να μην έχει πρόβλημα ρευστότητας τη στιγμή της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

«Έχουμε την οικονομία που ανακάμπτει, την ανεργία που μειώνεται, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα που έχει επανέλθει, και είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή να μείνουμε σ' αυτή την τροχιά» τόνισε επιπλέον, ο κ. Ντομπρόβσκις.

Τέλος, όσον αφορά την προοπτική εξόδου στις αγορές, εξήγησε ότι «είχαμε μια επιτυχή δεύτερη αξιολόγηση, και αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να πληρωθεί η επόμενη δόση, έτσι ώστε να καλύψει τις τρέχουσες χρηματοδοτικές ανάγκες και παράλληλα, να προετοιμάσει την Ελλάδα, ώστε να επανέλθει στις αγορές».

«Έτσι η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της και θα σταματήσει να εξαρτάται από την οικονομική στήριξη και τα σχετικά προγράμματα της Ε.Ε.» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.