Skip to main content

Ντομπρόβσκις: Προς το συμφέρον όλων η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Η δουλειά συνεχίζεται στο ελληνικό πρόγραμμα και συμφωνούμε ότι είναι προς το κοινό μας συμφέρον να ολοκληρωθεί η β' αξιολόγηση, είπε ο Ντομπρόβσκις.

Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι προς το κοινό συμφέρον, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, απαντώντας σε ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Η δουλειά συνεχίζεται στο ελληνικό πρόγραμμα και όντως συμφωνούμε ότι είναι προς το κοινό μας συμφέρον να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν» τόνισε, ενδεικτικά, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Κατά τον ίδιο, «αυτό το οποίο χρειαζόμαστε τώρα, είναι μια ώθηση από όλες τις πλευρές, για να επιλυθούν τα εκκρεμή ζητήματα και να καταλήξουμε σε μια συμφωνία στη δεύτερη αξιολόγηση - ελπίζουμε πριν από το επόμενο Eurogroup».

Όσον αφορά το ΔΝΤ, εξήγησε ότι οι αποκλίνοντες στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα εδράζονται στις πιο απαισιόδοξες υποθέσεις του Ταμείου για την ελληνική οικονομία.

«Νομίζω πως πρέπει τώρα να γεφυρώσουμε αυτές τις διαφορές και να φτάσουμε σε μια συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση» συμπλήρωσε, καταλήγοντας.