Skip to main content

Βίντεο από την παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό ανοιχτά του Φαρμακονησίου

H παρενόχληση από την τουρκική ακταιωρό έγινε στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης σε σκάφος του Λιμενικού, το οποίο περιπολούσε νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου

Νέο βίντεο από τις τουρκικές προκλήσεις στο Φαρμακονήσι ήρθε στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο που παρουσίασε το Open, φαίνεται πόσο κοντά πλησιάζει το τουρκικό σκάφος με σκοπό να παρενοχλήσει το σκάφος του ελληνικού λιμενικού ανοιχτά του Φαρμακονησίου και των Ιμίων, κάτι που είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού.

Τα ελληνικά σκάφη κάνουν ό,τι μπορούν για να απωθήσουν τα τουρκικά αλιευτικά, ενώ συγκεκριμένα αλιευτικά φαίνεται ότι συνεχώς επιχειρούν να ψαρέψουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, με τους ψαράδες και τους ντόπιους να κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι η παρενόχληση από την τουρκική ακταιωρό έγινε στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης σε σκάφος του Λιμενικού, το οποίο περιπολούσε νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, η τουρκική ακταιωρός εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους ενώ οι Έλληνες λιμενικοί έριξαν προειδοποιητικές βολές.

Στη συνέχεια, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής αποχώρησε από το σημείο του επεισοδίου, κατευθυνόμενο ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.