Skip to main content

Ντοκουμέντο από την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο (video)

«Είμαι αυτόπτης μάρτυρας μιας τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο. Η αστυνομία πυροβολεί, προσπαθώ να παραμείνω ήρεμος», λέει ο 25χρονος Ιταλός.

Σε ένα βίντεο - ντοκουμέντο κατέγραψε την στιγμή των πυροβολισμών κατά των τριών τρομοκρατών που πραγματοποίησαν την επίθεση στο Λονδίνο στην αγορά του Μπόροου, ο Ιταλός κινηματογραφιστής Γκαμπριέλε Σκιότο.

«Είμαι αυτόπτης μάρτυρας μιας τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο. Η αστυνομία πυροβολεί, προσπαθώ να παραμείνω ήρεμος», λέει ο 25χρονος Ιταλός στην κάμερα και συνεχίζει: «Μόλις είδα τους δύο άνδρες να δέχονται τα πυρά των αστυνομικών. Μόνο εγώ είμαι στο δρόμο έξω από την παμπ».

Αστυνομικοί του ζητούν επανειλημμένα να απομακρυνθεί και το βίντεο διακόπτεται.

Μιλώντας αργότερα στη Daily Mail ο Σκιότο είπε πως «η αστυνομία προσπαθούσε να τους απομακρύνει από τους περαστικούς. Και τότε τους πυροβόλησαν. Είδα τρεις άνδρες να δέχονται τα πυρά των αστυνομικών».

«Έπεσαν όλοι νεκροί μέσα σε δευτερόλεπτα. Μπαμ, μπαμ, μπαμ. Οι αστυνομικοί αποδείχθηκαν αποτελεσματικοί. Ήταν σαν ήταν έτοιμοι από καιρό για μια τέτοια επιχείρηση» δήλωσε ο Ιταλός κινηματογραφιστής για τους οχτώ αστυνομικούς που εξουδετέρωσαν με 50 σφαίρες τους τζιχαντιστές.