Skip to main content

Πιο συγκρατημένος ο Ντιμιτρόφ για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων

Ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών φάνηκε πιο επιφυλακτικός και πρόσθεσε ότι «όσο προχωράμε μπροστά, τόσο και συναντάμε πιο δύσκολα θέματα».

Πιο επιφυλακτικός από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, εμφανίστηκε ο Σκοπιανός ομόλογός του, Νικολά Ντιμιτρόφ, σε δηλώσεις του μετά την επτάωρη συνάντησή τους υπό τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

«Εχει γίνει μία σχετική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό» ανέφερε ο κ. Ντιμιτρόφ και συμπλήρωσε: «Διότι όσο προχωράμε μπροστά, τόσο και συναντάμε πιο δύσκολα θέματα».

«Από την πλευρά μας έχουμε πολλά να εξετάσουμε, πολλά να ζυγίσουμε όπως και η άλλη πλευρά έχει πολλά ζητήματα να σκεφθεί» επισήμανε.

«Σκεφτόμαστε λογικά, τι είναι το πιο σημαντικό πράγμα για τη μία πλευρά και τι για την άλλη ,και μπορούμε να συμπεριλάβουμε τα δύο αυτά πράγματα στο συμβιβασμό που είναι ο στόχος μας. Ωστόσο, δεν συνιστά έκπληξη ότι όσο πιο κοντά πλησιάζουμε σε μία απτή λύση πολλές δυσκολίες έρχονται στην επιφάνεια» τόνισε ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων.

Νωρίτερα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έκανε λόγο για σύγκλιση των δύο πλευρών στη μέθοδο επίλυσης του ονοματολογικού.