Skip to main content

Ντέρμπι Μεϊμαράκη – Τζιτζικώστα δείχνει δημοσκόπηση της e-voice

Στις 3,3 μομάδες η «ψαλίδα» σε όσους λένε ότι θα ψηφίσουν. Πρωτιά Τζιτζικώστα σε όσους ψήφισαν ΝΔ και στο σύνολο των ψηφοφόρων.

του Γιώργου Δώρα

Δημοσκόπηση της εταιρίας e-voice για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου και της ιστοσελίδας του www.e-typos.gr 48 ώρες πριν να ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δείχνει την απόλυτη ανατροπή των δεδομένων και ένα ντέρμπι ανάμεσα στους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο 38χρονος Μακεδόνας υποψήφιος έχει πλησιάσει τον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ στις 3,3 μονάδες και «καλπάζει», καθώς είναι προφανές ότι όχι μόνο κλείνει την ψαλίδα, αλλά η δυναμική του ανεβαίνει, παρά τον σκληρό πόλεμο που του γίνεται από όλο το σύστημα τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των βολεμένων της ΝΔ και συγκεκριμένων ΜΜΕ, όπως επισημαίνει ο ίδιος στις δημόσιες τοποθετήσεις του.

Σύμφωνα με την έρευνα της e-voice σε όσους δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν την Κυριακή στις εκλογές, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δείχνει να έχει φθίνουσα πορεία με το ποσοστό του να πέφτει πλέον στο 33,54%.

Αντιθέτως ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει πλησιάσει πλέον, με σαφείς ανοδικές τάσεις των ποσοστών του στο 30,2%.

Ακολουθεί στην τρίτη θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 19,7%, ενώ στην τέταρτη θέση έρχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης με ποσοστό 10,54%.

Εντυπωσιακά όμως είναι τα αποτελέσματα της πρόθεσης ψήφου σε όσους έχουν ψηφίσει έστω και μια φορά ΝΔ. Εκεί, στις μεγάλες κοινωνικές μάζες της Κεντροδεξιάς δηλαδή, ο Απόστολος Τζιτζικώστας καταγράφει πρωτιά.

Συγκεκριμένα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει ποσοστό 28,1%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 27,9%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 21,4% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 9,9%.

Ακόμη πιο ξεκάθαρη είναι η πρωτιά του Απόστολου Τζιτζικώστα στην πρόθεση ψήφου του συνόλου των ερωτηθέντων.

Ο κ. Τζιτζικώστας χαίρει της προτίμησης του 28,5% των ψηφοφόρων, ο κ. Μεϊμαράκης του 24,7%, ο κ. Μητσοτάκης του 20,5% και ο κ. Γεωργιάδης του 9,9%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα από το πρωί υπάρχουν διάφοροι που έφτασαν στο σημείο να καλούν τον κόσμο ακόμη και της ΝΔ να μην πάει να ψηφίσει στις εκλογές της Κυριακής, από ραδιόφωνα και ιστοσελίδες. Επίσης, προβάλλονται «δημοσκοπήσεις», στις οποίες δε δημοσιεύεται πρόθεση ψήφου, αλλά δήθεν παράσταση νίκης, αναφέροντας μόνο τα ποσοστά και αφήνοντας να εννοηθεί ότι το αποτέλεσμα έχει κριθεί προτού καν ψηφίσει ο κόσμος της ΝΔ. Και στην προσπάθειά τους έφτασαν στο σημείο να καλούν τους πολίτες να μην ψηφίσουν, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας, γνωρίζοντας ότι όσο αυξάνεται η συμμετοχή, τόσο κερδίσει η υποψηφιότητά του (καθώς σε όλα τα γκάλοπ αναγνωρίζεται η απήχηση που έχει στην κοινωνία), αλλά και το ίδιο το κόμμα, συνεχίζει να καλεί τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή και να μην αγνοήσει τη Νέα Δημοκρατία.