Skip to main content

Ντέρμπι Κυπέλλου για τους «αιώνιους» της Θεσσαλονίκης

Άρης και ΠΑΟΚ αναμετρώνται σε αγώνα δίχως... αύριο στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (19:00), με στόχο το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού

Ντέρμπι για τους «αιώνιους» της Θεσσαλονίκης, στον πρώτο επίσημο αγώνα για φέτος και για τους δύο, κρύβει η σημερινή διεξαγωγή της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου μπάσκετ.

Άρης και ΠΑΟΚ αναμετρώνται σε αγώνα δίχως... αύριο στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (19:00), με στόχο το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Χωρίς Κόνιαρη ο Δικέφαλος και με πένθος στη φανέλα

Οι ασπρόμαυροι θα παραταχθούν με μία σημαντική απουσία, τον Αντώνη Κόνιαρη, ο οποίος θα είναι αναγκαστικά θεατής της προσπάθειας που θα καταβάλλουν οι συμπαίκτες του στο παρκέ, λόγω διαστρέμματος στο αριστερό πόδι. 

Ο πόιντ γκαρντ του «Δικεφάλου» τραυματίστηκε λίγο πριν ολοκληρωθεί η προετοιμασία της ομάδας για το ματς, υποβλήθηκε στις απαιτούμενες εξετάσεις στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη και τέθηκε εκτός πλάνων για τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Απομένει να αποσαφηνιστεί πόσο διάστημα, συνολικά, θα χρειαστεί να λείψει από τις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ. Ενδεχομένως να απουσιάσει και από τον εντός έδρας αγώνα, για την πρεμιέρα της Α1, το Σάββατο (7/10, 19.00), με τον Προμηθέα.

Παράληλλα, με πένθος, στη φανέλα, θα αγωνιστούν σήμερα οι «ασπρόμαυροι», τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη των 6 οπαδών του συλλόγου που έχασαν τη ζωή τους στις 4 Οκτωβρίου 1999, σε τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη, επιστρέφοντας στη Βόρεια Ελλάδα μετά από αναμέτρηση, στην Αθήνα, του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό.

Εν τω μεταξύ, το επίσημο ντεμπούτο τους κάνουν και Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, αλλά και ακόμη τέσσερις ομάδες της Α1 μπάσκετ.

Ο κάτοχος του τίτλου Παναθηναϊκός ταξιδεύει στη Ρόδο για να αντιμετωπίσει τον Κολοσσό, ενώ ο Ολυμπιακός θα παίξει στη Λάρισα με το νεοφώτιστο ΓΣΛ Φάρο και η ΑΕΚ θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ το Ρέθυμνο.

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου ανδρών:

Βενετόκλειο      16.00 Κολοσσός Ρόδου-Παναθηναϊκός

ΟΑΚΑ             17.00 ΑΕΚ-Ρέθυμνο

Νεάπολης Λάρισας 17.00 ΓΣΛ Φάρος-Ολυμπιακός

Αλεξάνδρειο      19.00 Άρης-ΠΑΟΚ (ΕΡΤ)