Skip to main content

Ντεμπούτο για το κρουαζιερόπλοιο Berlin στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Την παρθενική του εμφάνιση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε, σήμερα, στις 8 το πρωί το κρουαζιερόπλοιο Berlin, το οποίο ήρθε από τον Βόλο.

Την "παρθενική" του εμφάνιση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε, σήμερα, στις 8 το πρωί το κρουαζιερόπλοιο "Berlin", το οποίο ήρθε από τον Βόλο και θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα για την Καβάλα.

Ήδη, οι περισσότεροι εκ των συνολικά 261 επιβατών του κρουαζιερόπλοιου (κυρίως Γάλλοι) έχουν επιβιβαστεί σε πέντε τουριστικά λεωφορεία, με τα δύο εξ αυτών να κάνουν ήδη τον γύρο της Θεσσαλονίκης και τα υπόλοιπα να κατευθύνονται στη Βεργίνα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πράκτορας του Σκανδιναβικού Πρακτορείου "Εγγύς Ανατολής ΑΕ", Χάρης Αλκαλάκης, εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την πορεία της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη στο προσεχές μέλλον, τονίζοντας ότι "πλέον το κοινό της κρουαζιέρας αναζητά νέους εναλλακτικούς προορισμούς, με το Β. Αιγαίο να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, δεδομένου ότι ακόμα είναι μια ανεξερεύνητη για αυτούς περιοχή".

Υπενθυμίζεται ότι, φέτος, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να "δέσουν" συνολικά 34 κρουαζιερόπλοια, τέσσερα περισσότερα σε σύγκριση με πέρυσι και 16 σε σχέση με το 2014 (ποσοστό αύξησης +72,22%).

Μεταξύ των κρουαζιερόπλοιων που "έδεσαν" ή θα ρίξουν άγκυρα το επόμενο διάστημα άγκυρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, 13 προσεγγίζουν για πρώτη φορά την πόλη. Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο έφτασε στη Θεσσαλονίκη στο τέλος Μαρτίου, ενώ το τελευταίο αναμένεται να καταπλεύσει στο δεύτερο 10ήμερο του Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, το διάστημα Μαρτίου - Αυγούστου κατέπλευσαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης 16 κρουαζιερόπλοια, μεταφέροντας συνολικά 11.535 επιβάτες, ενώ τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο αναμένονται 17, με 12.428 τουρίστες.

Τον Νοέμβριο αναμένεται ένα κρουαζιερόπλοιο, το Costa Pacifica, που θα έρθει στη Θεσσαλονίκη από τον Βόλο και θα αναχωρήσει με τους 2.000 επιβάτες του για τη Σαντορίνη.