Skip to main content

Ντε Μιστούρα για την κατάσταση στο Χαλέπι: Ο χρόνος εξαντλείται

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία είπε πως η Δαμασκός πρέπει να αναγνωρίσει την τοπική διοίκηση στις περιοχές του ανατολικού Χαλεπίου.

«Σημαντικές διαφωνίες» με την συριακή κυβέρνηση αναφορικά με τη διαχείρισης της κατάστασης στο Χαλέπι δήλωσε πως έχει ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα ενώ τόνισε πως «ο χρόνος εξαντλείται».

Ο ντε Μιστούρα είπε σήμερα ότι θα πρέπει να αναγνωρίσει η Δαμασκός την τοπική διοίκηση στις περιοχές του ανατολικού Χαλεπίου που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών αν εγκαταλείψουν οι τζιχαντιστές την πόλη.

Νωρίτερα σήμερα όμως ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ αλ-Μοάλεμ απέρριψε αυτή την πρόταση. Όπως είπε ο ντε Μιστούρα στους δημοσιογράφους στη Δαμασκό κατά τη γνώμη του τέτοιου είδους μέτρα θα πρέπει να είναι προσωρινά και το Χαλέπι να αντιμετωπιστεί ως ειδική περίπτωση. Ο ίδιος καταδίκασε τις επιθέσεις σε νοσοκομεία τόσο στις ελεγχόμενες από τους αντάρτες όσο και στις ελεγχόμενες από τις κυβερνητικές δυνάμεις περιοχές.

«Θα πρέπει να μας επιτραπεί να στείλουμε μία αναγνωριστική ομάδα για να πιστοποιήσει την καταστροφή που έχει συντελεστεί σε νοσοκομεία στα ανατολικά και στα δυτικά του Χαλεπίου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. αλ-Μοάλεμ.