Skip to main content

Νταβούτογλου: Βασικός ύποπτος το ISIS για το μακελειό στην Άγκυρα

Θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα αν διαπιστωθεί ότι υπήρξαν κενά στην ασφάλεια που συνέβαλαν στην επίθεση, είπε - «Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά»

Το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών για τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας που σκόρπισε τον θάνατο το Σάββατο στην Άγκυρα, δήλωσε σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο δίκτυο NTV ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, προσθέτοντας ότι οι αρχές βρίσκονται κοντά στην αναγνώριση του ενός εκ των δύο δραστών της επίθεσης.

«Αν δούμε τον τρόπο με τον οποίο διαπράχθηκε η επίθεση αυτή, θεωρούμε τις έρευνες για το Ντάες (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος) προτεραιότητά μας», σημείωσε ο κ. Νταβούτογλου και πρόσθεσε:

«Ήταν σαφώς μια επίθεση αυτοκτονίας. Γίνονται τεστ DNA. Διευκρινίστηκε ο τρόπος με τον οποίο έφτασαν εκεί οι καμικάζι. Βρισκόμαστε κοντά σε ένα όνομα, που δείχνει προς μια οργάνωση».

Οι βουλευτικές εκλογές που έχουν προκηρυχθεί για την 1η Νοεμβρίου στην Τουρκία θα διεξαχθούν όπως προβλέπεται, παρά τη διπλή αυτή επίθεση αυτοκτονίας, πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, το ισλαμοσυντηρητικό κόμμα του οποίου - Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) - έχασε στις προηγούμενες εκλογές της 7ης Ιουνίου την απόλυτη πλειοψηφία που είχε στο κοινοβούλιο για 13 χρόνια. «Όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, οι εκλογές θα διεξαχθούν», είπε.

«Θα τις κάνουμε αυτές τις εκλογές», επέμεινε εξάλλου και στη συνέχεια σχολίασε ότι η επίθεση αποτελεί απόπειρα να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών, ενώ σημείωσε ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα αν διαπιστωθεί ότι υπήρξαν κενά στην ασφάλεια που συνέβαλαν στην επίθεση.