Skip to main content

Νταβούτογλου: Συνεργασία Τουρκίας με Ρωσία για μείωση της έντασης

«Ενώ τα μέτρα άμυνας του εδάφους μας παραμένουν, η Τουρκία θα συνεργαστεί με τη Ρωσία και τους συμμάχους μας για να μειωθούν οι εντάσεις»

Η Τουρκία θα συνεργαστεί με τη Ρωσία και τους συμμάχους της για να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρει ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε άρθρο του στους Times του Λονδίνου.

Όπως σημειώνει ο Νταβούτογλου διεξάγονται συνομιλίες μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, η οποία έχει οδηγήσει τις σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα στο χειρότερο επίπεδο των πρόσφατων χρόνων.

«Ενώ τα μέτρα άμυνας του εδάφους μας παραμένουν, η Τουρκία θα συνεργαστεί με τη Ρωσία και τους συμμάχους μας για να μειωθούν οι εντάσεις», σημειώνει ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι όλες οι στρατιωτικές επαφές με την Τουρκία διακόπηκαν μετά από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, ενώ ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας Αλεξέι Ουλουκάγεφ δήλωσε ότι εξετάζεται η επιβολή περιορισμών στις πολιτικές πτήσεις προς και από την Τουρκία.