Skip to main content

Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Θα ψηφίσω Μακρόν για να αποκλειστεί η Λεπέν

Δεν υπάρχει ιδεολογία Μακρόν, είναι ένα πολιτικό UFO που κατέβηκε μόλις στη Γαλλία, αλλά αυτή τη στιγμή εκπροσωπεί την καλύτερη λύση, είπε.

Τον Εμανουέλ Μακρόν επέλεξε να ψηφίσει ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, πρώην ευρωβουλευτής των Πρασίνων, όπως δήλωσε σήμερα στο γαλλικό ραδιόφωνο, καθώς, όπως είπε, είναι ο μόνος που μπορεί να κερδίσει την Μαρίν Λεπέν.

«Δεν λέω τι πρέπει να ψηφίσουν οι άλλοι, οι άνθρωποι κάνουν ό,τι θέλουν. Αλλά υπάρχει σήμερα ένας μέρος της γαλλικής κοινωνίας που γέρνει και αυτό πολιτικά ονομάζεται Μαρίν Λεπέν. Εγώ λέω ότι πρέπει να υπερασπιστούμε την ανοιχτή κοινωνία, την Ευρώπη», δήλωσε.

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ηγετική φυσιογνωμία του γαλλικού Μάη του '68, θα ψηφίσει για πρώτη φορά στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου 2015, γιατί πήρε την γαλλική υπηκοότητα το 2015.

«Ποιός μπορεί καλύτερα να κερδίσει την Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο; Αν ο Φρανσουά Φιγιόν εκλεγεί για τον δεύτερο γύρο, οι σοσιαλιστές και η αριστερά δύσκολα θα πάνε να τον ψηφίσουν. Αν εκλεγεί ο Μπενουά Αμόν, δεν θα πάνε οι Δεξιοί να τον ψηφίσουν. Επομένως, αν θέλετε πραγματικά να αποκλειστεί η Μαρίν Λεπέν, μόνο ο Εμμανουέλ Μακρόν μπορεί να το κάνει», δήλωσε.

«Δεν θα ψηφίσω από ιδεολογία, θα ψηφίσω αυτόν που μπορεί να πάρει ένα 70% στον δεύτερο γύρο, θα ψηφίσω εναντίον της Μαρίν Λεπέν. Η Μαρίν Λεπέν είναι σαν τον Τραμπ, το λέει εξάλλου η ίδια, και ο Τραμπ είναι η προσπάθεια να καταστραφούν οι δημοκρατικοί θεσμοί. Δεν υπάρχει ιδεολογία Μακρόν, είναι ένα πολιτικό UFO που κατέβηκε μόλις στη Γαλλία. Αλλά αυτή τη στιγμή εκπροσωπεί την καλύτερη λύση», υπογράμμισε ο θρύλος του Μάη του '68.

Ηδη από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο Εμμανουέλ Μακρόν έκανε έκκληση για ενίσχυση των γαλλο-γερμανικών σχέσεων στο όνομα «της ειρήνης, της ελευθερίας και της ανάπτυξης», ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ εξηγούσε ότι ο υποψήφιος ήταν «ο μόνος ικανός να φτάσει στον δεύτερο γύρο με αυτό το πρόγραμμα για την Ευρώπη».