Skip to main content

Ντάισελμπλουμ: Ζητώ συγγνώμη - Λυπάμαι αν προσβλήθηκαν κάποιοι

Ο πρόεδρος του Eurogroup ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του.

Ο τρόπος μου είναι ευθύς, αν κάποιοι παρεξηγούνται με αυτό, ζητώ συγγνώμη, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν από τις δηλώσεις του σε γερμανική εφημερίδα ότι χώρες του νότου σπατάλησαν χρήματα σε ποτά και γυναίκες (δείτε αναλυτικότερα εδώ), ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

«Λυπάμαι που το σχόλιό μου φάνηκε να διαχωρίζει το Βορρά και το Νότο. Λυπάμαι αν προσβλήθηκαν κάποιοι από τα σχόλια, παίρνω το μάθημά μου», αναφέρει, σε δήλωσή του, ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Νωρίτερα, σε διευκρινίσεις είχε προχωρήσει και ο εκπρόσωπός του, Μίκαελ Ρέινς.

«Ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν αναφέρθηκε σε καμία χώρα και σε καμία ομάδα χωρών κατά τη συνέντευξή του» τόνισε ενδεικτικά (δείτε εδώ).

Οι δηλώσεις του προέδρου της ευρωομάδας των υπουργών Οικονομικών έχουν εγείρει πλήθος αντιδράσεων, κυρίως μεταξύ των χωρών του Νότου.

Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι, ο οποίος κάλεσε τον Ντάισελμπλουμ να παραιτηθεί άμεσα από την προεδρία του Eurogroup.

Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, με ανακοίνωσή τους δήλωσαν ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν τους εκπροσωπεί πλέον (δείτε εδώ).