Skip to main content

Ντάισελμπλουμ: Το ελληνικό πρόγραμμα δεν μπορεί να αλλάξει

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι το καλοκαίρι του 2015 υπήρξε μια στέρεη συμφωνία που αφορά το τρίτο πρόγραμμα και την ολοκλήρωσή του.

Κατηγορηματικός ως προς τη λήξη του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 ήταν ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλου, όταν, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να αλλάξει η γερμανική στάση έναντι της Ελλάδας, λόγω του αποτελέσματος των γερμανικών εκλογών.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι το καλοκαίρι του 2015 υπήρξε μια στέρεη συμφωνία που αφορά το τρίτο πρόγραμμα και την ολοκλήρωσή του έως τον Αύγουστο του 2018.

Όπως είπε, ανεξάρτητες εκλογές σε ανεξάρτητα κράτη δεν μπορούν να αλλάξουν το πρόγραμμα, καθώς πρόκειται για μια συμφωνία μεταξύ όλων των κρατών μελών της Ευρωζώνης, ακόμη και αν οι κυβερνήσεις αλλάζουν.

«Η συμφωνία επιτεύχθηκε και το πρόγραμμα τρέχει έως του χρόνου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν θα ολοκληρώσει τη θητεία του στην προεδρία του Eurogroup, απάντησε ότι αυτός είναι ο σκοπός του, ωστόσο είπε ότι θα μιλήσει πιο ανοικτά μετά τη συνεδρίαση, αφού πρώτα ενημερώσει τους ομολόγους του για το τι συμβαίνει στην Ολλανδία.