Skip to main content

Ντάισελμπλουμ: Θέλει πολλή δουλειά σε φορολογικό και συνταξιοδοτικό

Είναι στο χέρι της κυβένησης πώς θέλει να επανεπενδύσει τον δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί, είπε ο πρόεδρος του Eurogroup

Χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά για το φορολογικό, την αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin, κάνοντας, παράλληλα, λόγο για μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Ερωτηθείς για το πότε θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Ελλάδα, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι «αυτό είναι θέμα των θεσμών. Υποθέτω ότι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες. Δεν είμαι το αφεντικό τους».

Ο επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε, ακόμη, ότι θα γίνει πολλή τεχνική δουλειά στην Αθήνα.

Σε δεύτερη ερώτηση για την επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι «αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατόν» προσθέτοντας όμως ότι «δεν υπάρχει σούπερ ανάγκη. Δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας για την ελληνική κυβέρνηση». «Όσο τα πράγματα είναι on track η εμπιστοσύνη είναι σημαντική», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση, τέλος, για το πώς η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει το δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί, ο ίδιος τόνισε ότι «είναι στο χέρι της κυβένησης πώς θέλει να επανεπενδύσει τον δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί. Αυτό θα είναι αντικείμενο συζήτησης με τους θεσμούς και θα επιστρέψουν με ένα τύπου επενδυτικό πακέτο, ένα θετικό πακέτο, αλλά δεν είμαι εγώ που θα αποφασίσω πώς θα ξοδέψουν αυτά τα λεφτά».